De uitslag 2 dagen na ons Huwelijk

Truwboeketje met het fotootje van mijn vader en moeder

Vrijdag 14 mei 2 dagen na ons trouwen was het dan zover. We gaan naar het ziekenhuis voor de uitslag. Behoorlijk spannend. Onderweg werd er niet echt veel gesproken. Ik was een bonk zenuwen en mijn man al niet minder. Dan wachten op de gang. Ik had om 08.30 de afspraak. En dan maar kijken naar de klok pffff. Eindelijk 5 minuten later riep de chirurg ons naar binnen.  Eenmaal binnen maakte ik nog een grapje, want ik zei mevr. Wessels, die kennen we niet wel mevr. Lunshof.  

Dan gaat ie vertellen; de tumor is succesvol en in zijn geheel verwijderd. Ze hebben de poortwachter weggehaald en daar is uitgekomen dat er in de lympfeklieren onder de oksel nog wel kankercellen zitten. Maar dat die met bestraling heel goed zijn te behandelen en te verwijderen zijn. Verder zijn er geen uitzaaingen gevonden in mijn lichaam. (Zucht) daar ben je natuurlijk heel bang voor. Hij heeft het totaal omschreven als: Bloom Richardson graad I, goed gedifferentieerd 

Ook heeft hij uitgelegd dat ik geen chemo nodig heb. Toch ook weer een opluchting. Maar dat verdere behandeling zal bestaan uit bestralingen en hormoon therapie. Vrijdag aanstaande hebben we een gesprek met de internist. Dan krijg ik te horen over de bestraling; hoe vaak ik die zal krijgen. Hij vertelde nog wel dat er een hele kleine kans is dat de lympfeklieren opnieuw geopereerd kunnen worden.  Hij vertelde dat die kans wel erg klein is. Onderzoek heeft nl uitgewezen dat na zo'n 2de operatie er vaak heel veel klachten blijvend zijn over een dikke arm. En dat er alsnog bestraling moet plaatsvinden. Met uiteindelijk het zelfde resultaat. 

Al met al zijn wij natuurlijk heel erg blij met deze uitslag.  En kon voor ons de week niet meer stuk. Eenmaal in de auto hebben we eerst een potje samen zitten janken, en daarna naar huis gereden. Wat een opluchting met de uitslag.

Liefs Marina

3 reacties

Oh lieverd allereerst gefeliciteerd met jullie huwelijk ik loop 2 maanden voor je aan, welkom in de wereld van borstkanker en ziekenhuis..... heel veel sterkte met alles, blijf vragen succes 🙏👍🙏👍🙏

Laatst bewerkt: 17/05/2021 - 19:39