10 november 2019

Net een jaar verder en ik voel hoe snel het jaar is gegaan. Merk ook dat het steeds verder van mij af is gaan staan, alsof ik het niet was die dit allemaal is overkomen. Het is zo onwerkelijk en ik dwing mijzelf af en toe mijn blog te lezen en wel verder te schrijven maar door de vele andere verhalen voel ik mij zo'n enorme bofkont in deze tragedie. Daadwerkelijk op het juiste moment, op de juiste plaats, alsof het zo moest zijn. Vanaf het eerste moment echt nu een jaar geleden dat ik te horen kreeg dat ik een uitgezaaid melanoom had, tot nu een jaar later na de immuuntherapie en operatie. Ja, ik heb nog wel wat nawerking; de immuuntherapie heeft te hard gewerkt bij mij waardoor mijn speekselklieren nog steeds niet goed werken wat best wel lastig is. En door het verwijderen van -slechts!- 3 okselklieren, heb ik een 'volle' arm na veel inspanning zoals golfen of lang fietsen. Nou ...dat is toch heel wat beter dan nog de kanker in mijn lijf!

Ik hoop dat door de huidige studies en mensen die zich hier ook voor beschikbaar stellen zoals ik, vele kankersoorten op een snellere wijze behandeld kunnen worden. Onderzoek is zo belangrijk en met mijn deelname aan de Prado studie hoop ik voor de volgende generaties daarvoor wat te kunnen betekenen. Tussen de prachtige reizen die in momenteel door Europa maak met mijn man en de camper, ga ik graag weer naar het AVL voor controles. Gelukkig zonder angst en hoop dat dat zo gaat blijven de komende jaren.

Een gelukkig mens mag ik mij prijzen, ondanks alle omstandigheden van het afgelopen jaar, en ik spreek de wens uit dat vele mij mogen volgen!

In deze link de informatie van de OpACIN-neo-studie waaraan ik deelneem: https://www.avl.nl/nieuwsberichten/2019/immuunsysteem-verdient-voorrang/

3 reacties

 Door deelname aan  een wetenschap onderzoek als  proefpersoon  in Amerika in 2015 , heb ik veel betekend dat hier in Nederland  in 2015 nog  niet mogelijk was .Nu is het dna onderzoek in enkele ziekenhuizen in Nederland soms mogelijk . Ik voel me een geluksvogel !!Zeker met dit resultaat wat ik nu heb .

Laatst bewerkt: 11/11/2019 - 21:46

Wat goed te horen! Een ieder kan een steentje in de maatschappij bijdragen, op welke wijze dan ook maar blijft voor iedereen een keuze. En van mijn keuze geen moment spijt gehad. 

Laatst bewerkt: 18/11/2019 - 08:46

Hallo Kaatje, 

wat fijn dat het alweer een jaar later is en je nog lekker actief bent. Ook deelname aan een studie is goed, voor jou en voor anderen. Lekker reizen, alles doen wat op je lijstje staat, of er gewoon in je opkomt. Voor iedereen is het een goed bericht als je ziet dat je verder kunt en er iets van kunt maken. Zulke berichten vind ik ook heel opbeurend. 

Ik heb nu bijna twee en driekwart jaar achter de rug, een hele goede tijd. was dat maar zonder kanker mogelijk geweest. Nee, waarschijnlijk niet maar ik probeer geen dingen meer op te schuiven. 

Veel succes verder en geniet van elk moment

liefs Loes

Laatst bewerkt: 25/11/2019 - 22:46