Kom maar op met die chemo!

Ik ben er klaar voor.... of niet?

Ik wil graag geloven dat ik er klaar voor ben, maar in werkelijkheid ben ik niet bang of strijdbaar. Ik voel eigenlijk niets. Dinsdag 2 maart gaan we starten met een combi kuur van Paclitaxel - Carboplatin. Zo dichtbij en toch zo ver weg.

Natuurlijk lees ik wat er op me af komt maar ik voel het niets bij. De ratio in mij neemt het over. Ik neem deze informatie tot mij zoals ik ook in mijn werk informatie verwerk. Dat is voor mijn overlevingsorganisme.

De beslissing nemen  over bv wanneer ik mijn haar ga afscheren ( ik wil het uitval proces niet meemaken) is wel een hele duidelijke emotie die ik voel. Velen van jullie zullen het wel herkennen. Wie ben je nog zonder haar? Je identiteit stroomt zo het doucheputje in. Dan ben je 1 van de vele kankerpatienten. In mijn hoofd krijg ik kortsluiting...en de tranen komen. Gelukkig heb toch nog wel ruimte voor emotie. 

Overigens is de tregging jeans besteld, gewoon een maatje groter zodat deze nog steeds over mijn opgezwollen buik past. Kan ik straks toch lekker met een (soort van) skinny jeans en hakken naar chemo, lekker puh kanker :P

PS Ik ben op zoek naar lotgenoten met dezelfde soort kanker (OCCC 1C) en/of die ook dezelfde chemo (hebben) ondergaan.

2 reacties

Dag Liannne,

We hebben het zelfde soort kanker. Het is zeldzaam ...voor mij moet nog meer onderzoeken komen welke stadium ik heb.

Ik wens voor jou veel succes en hoop dat we misschien een ervaring met elkaar kunnen delen.

Groet,

Czumba22

 

Laatst bewerkt: 04/06/2022 - 09:15

Hoi Liannne,

Fijn om een paar blogs van je terug te lezen. Ik heb me net aangemeld op deze site.

Vorig jaar is er bij mij eierstokkanker vast gesteld, stadium 1, geen uitzaaiingen. 

Debulking operatie gehad vorig jaar juni in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, vorig jaar 9 nov de laatste chemo gehad (totaal 6 stuks), zelfde als jij.

Net als jij kom ik uit Flevoland, ik hoop dat het goed met je gaat !!!!???

Ik ben mijn leven weer rustig aan het opbouwen, weer lekker werken en deel nemen aan het dagelijks leven, op naar het voorjaar !!

Groetjes Lentevlinder

Laatst bewerkt: 26/03/2023 - 13:27