I survived mijn 1e chemo

Oef wat was het donker..... maar inmiddels is het weer licht en helder.

Maar jeetje, wat viel het tegen. Natuurlijk heb ik me ingelezen maar zoiets had ik niet verwacht. Je leest dat dag 4 tm 7 erg zwaar zijn, de zwaarste dagen. Maar jeetje kunnen we het woord zwaar niet gebruiken in deze context. Zwaar is echt een understatement. Het is gewoon overleven, zorgen dat je alert bent en net genoeg wakker om te eten en naar de wc te gaan. Daarna is het weer donker, heel donker. Niet eng maar gewoon zwart en je blijft heel wijs op je plaats liggen totdat er ergens weer een lichtstraaltje binnenkomt.

Ik ben heel gelukkig dat ik niet hoefde te spugen, ik was wel misselijk maar gewone biscuitjes hielpen me daarmee en dan was het weer weg. Wat me het meest heeft verbaasd is de snelheid en het gemak dat de chemo je lichaam letterlijk afbreekt.  Suizende oren, de hele dag je hart voelen kloppen (gelukkig) en de chemo letterlijk door je aders voelen razen. Elke spier in je lichaam voelen en gewoon van de wereld zijn. Zelfs mijn dromen waren heel abstract.

Maar nu dag 10 zit ik weer beneden op de bank, eet ik gezellig mee en tussen door een beetje rommelen in huis. Gewoon weer aansterken en eten, heel veel eten, want ik ben in 3 dagen 4 kilo verloren. Maar de vermoeidheid blijft. Ik hoop dat ik me snel weer fit voel om nummer 2 te beginnen.

Volgende hobbbel, de pruik maar daarover later meer. Chemo no. 1 CHECK 

2 reacties

Hoi Lianne, wat een heftige reactie op de chemo! Krijg je er zes in totaal? Dat wordt bikkelen voor jou dan... maar je klinkt strijdbaar en sterk, dus het is een kwestie van gaan met die banaan. En je lekker laten verwennen, want bedenk dat iedereen in je omgeving zich machteloos en aangeslagen voelt en je ze echt een plezier doet door dit toe te staan.

Nog even over die pruik: mijn tip is om te kijken bij Toupim. Zij maakt haarband-pruiken. Zit véél lekkerder en ziet er veel leuker uit. Een pruik vond ik kriebelig zitten en er raar uitzien. Als je nog haar hebt, kan ze het zelfs van je eigen haar maken. (Ik heb geen aandelen en maak geen reclame, maar was indertijd zelf zó blij hiermee). Wens je het allerbeste voor de volgende ronde! Groetjes 

Laatst bewerkt: 18/03/2021 - 08:10

Dank voor de tip, ik heb inmiddels een pruik die fantastisch is en bovendien zitten die krullen zoals ik mijn eigen krullen graag zien. Kortom ik ben er bij mee!!

En voor wat betreft de donkere dagen, ach die worden ook vanzelf weer licht en dan voelen ze ineens weer weer ver weg.

Laatst bewerkt: 21/03/2021 - 21:05