Hoezo ik?

Zo precies 35 dagen geleden zat ik bij de huisarts omdat ik iets voelde drukken op mijn blaas. En nu ben ik kanker patient.

Eierstokkanker 1C maar wel de clear cell vorm. Geen uitzaaingen. Maar wel preventieve chemo.

Jeetje wat kan je leven er na een maand ineens compleet anders uitzien. De verbouwingsplannen, vakanties en andere uitjes staan ineens zo ver weg.

Maar goed.  Omdat ik nu nog herstellende ben van de buikoperatie gaat dat ergens begin maart starten en heb ik nu de tijd of eigenlijk het doel gekregen om zo snel mogelijk van de pijnstilling af te komen en weer in 'conditie' te komen voor de chemo. Met andere woorden gewoon  doorgaan terwijl je soms ook even lekker als een zielig hoopje op bed wil liggen met heel veel zelfmedelijden. Tenminste die behoefte heb ik soms.

Maar chemo on heels, dat is mijn motto. Tenminste dat is iets waar ik me graag aan wil vasthouden. Ik ben sterker in  een skinny jeans met hoge hakken, dan in een joggingsbroek met badslippers.

 

6 reacties

Hoi Lianne,

Ja, zoiets gooit je hele leven overhoop en alles wat met 'toekomst' te maken heeft, voelt nogal 'anders'.

Ik vond het zelf het fijnste om zoveel mogelijk stapje voor stapje te leven en niet verder vooruit te kijken dat naar het volgende hoofdstuk in de behandeling. Meer kon ik niet aan. Ik had daardoor steeds een doel: over drie weken de volgende chemo, tot die tijd rustig blijven ademhalen. Zoiets.

Ik vond je motto 'chemo on heels' erg fijn! Helemaal met je eens! Go Girl!

Laatst bewerkt: 21/02/2021 - 23:07

Inmiddels zijn we weer een paar dagen verder en inderdaad stapje voor stapje is goed en beheersbaar. Maar daarnaast wil ik ook iets hebben om naar uit te kijken voor als alles 'over' is.

En chemo op hakken is echt iets waar ik me aan vast wil houden, het gaat tenslotte om mijn eigenwaarde. En ja ik snap heus dat je niet als een beautyqueen naar de chemo hoeft maar ach, in deze tijd komen we al zo weinig buiten dus als we dan buiten zijn laten we dan ook gewoon in style buiten zijn en de joggingsbroek voor binnen opde bank bewaren.

Laatst bewerkt: 24/02/2021 - 16:29

Zo is het maar net chemo op hoge hakken. Mijn idee je bent sterker dan Kanker. Ik ben ook sterker als kanker. En ja het klinkt gek maar ook ik probeer er toch nog wat positiefs uit te halen. Mijn nagels smerig en kapot van de chemo. En ja ik ben man maar een leuk kleurtje en helende lak erop dat doe ik want voor mijzelf en mijn omgeving is het een prettiger zicht. 

Laatst bewerkt: 15/03/2021 - 16:02

Zo is het maar net. Gewoon de kleine doen doen die je in deze kleine bubbel het gevoel geven dat je mooi en sterk bent. Dat je er niet ziek uitziet.  Als ik een paar hakken en een skinny jeans draag voel ik me krachtiger en sterker. 

En die nagels ja daar was ik nog mee bezig, want bij mij zijn ze nu al een beetje grijzig en smerig. Kortom tips welkom :)

Laatst bewerkt: 17/03/2021 - 18:10

Groot gelijk, jezelf verwennen hoor dat is belangrijk, even zien in de spiegel hoe mooi je bent en keihard “Yes ik kan het, ik ben een kanjer” tegen jezelf roepen. Nu even geen kleurtje want moet naar oncoloog en die wil graag mijn nagels zien. Maar zodra ik terug ben dan gaat er weer een rood met glittertjes op. 

Laatst bewerkt: 18/03/2021 - 08:09

Kijk, hier hou ik van😀! Mensen met dezelfde instelling als ik. Het is zwaar klote dat dit je overkomt en je dit proces moet doorlopen, maar als je er positief instaat gaatgaat alles een stuk beter.

Dat je kanker hebt hoeft niet te zeggen dat je er uit hoeft te zien als een 'wandelende ziektekiem'😉 . Het heeft mij in ieder geval enorm geholpen om mezelf een beetje op te pimpen tijdens de chemotijd👗👡💄 ... en om toch actief te bewegen. De meesten zagen niet eens dat ik ziek was en ik had door mijn eigen 'fitplan' een prima conditie.

De titel van je blog brengt een big smile😁 op mijn gezicht. Ik heb ze allemaal gelezen en vind dat je een mooie luchtige schrijfstijl hebt. Ik zie een krachtige persoonlijkheid als ik je blogs lees. Fijn dat ik je heb leren kennen op deze site. 

You go for it girl!!!! Zet um op💪🏼

Liefs,

Carla☀

 

Laatst bewerkt: 20/04/2021 - 21:00