Chemo no. 2, de man met de hamer stond klaar.

Yes, het is weer licht aan het worden...

Chemo no. 2 in the pocket! Nee nog steeds geen halleluja verhaal maar zo donker en tijdloos als de eerste keer was het dit keer niet. Ik begon al met 1 -0 voorsprong want chemo op hakken was een feit. Inclusief skinny jeans, pruik en een glitter mondkapje. Gewoon lekker, feeling good.  Maar de man met hamer stond me gewoon op te wachten. BAM, dag 4 sloeg ie, gelukkig iets minder hard dan vorige keer maar ja ik was nu iets beter voorbereid. Omdat het de vorige keer zo donker en zwaar was heeft de oncoloog me wat extra dexamethason  voorgeschreven voor de donkere dagen. En wellicht door de medicijnen en het feit dat mijn buikoperatie nu ook weer 2 weken extra hersteld is was het donker grijs. Nog steeds veel op bed, maar wel 3x per dag naar beneden voor ontbijt, lunch en diner. Wat ook niet veel voorstelde maar toch.

Ook deze keer was ik weer verbaasd over hoe gemakkelijk de chemo je lichaam kan breken. 1e waarschuwing dag 3, je bent moe en dan dag 4 is het niets meer. Betonnen benen die lijken te breken als je loopt. Elke spier in je lichaam voelen, ik lig ook het liefst als een zeester in bed. Ben bang dat als je armen of benen buigt de chemo zich ergens gaat ophopen en niet vrij kan stromen. Ja slaat nergens op, het stroomt toch wel maar zo liggen geeft me wel rust.

En nu lig ik met een badjas op bed met open raam en zon en wind in mijn gezicht, wat een heerlijkheid. 

2 reacties

Hai Liannne, 

Ik voel hoe zwaar het geweest moet zijn, extra knap dat je steeds van die luchtige blogs kan schrijven. Ik word al vrolijk van de titel ("chemo op hakken") en bij de zeester moest ik hardop lachen. Gelukkig heb je het ergste er weer opzitten voor deze kuur. Ik wens je nog veel mooie dagen met zon en wind in je gezicht, en sterkte, want naast vrolijk en luchtig, is het ook zwaar!

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 29/03/2021 - 19:08

Hoi Joke,

Het is inderdaad zwaar, heel zwaar. Maar het is haast niet te omschrijven en bovendien ben ik een positief mens dus als ik in luchtigheid kan vertellen hoe zwaar het is is dat prima. Horrorverhalen zijn er genoeg. En Chemo op hakken is voor mij POWER, tis een beetje look good feel good.  En dat blijven herhalen zodat je het zelf ook voelt. 

Lianne

Laatst bewerkt: 01/04/2021 - 12:04