Inmiddels 4jaar kankervrij

Inmiddels heb ik 4jaar kankervrij. Hier heb ik natuurlijk superblij mee en ik ben superblij dat ik er nog ben, maar soms heel soms verlang ik terug maar de tijd voor de kanker. Ik was als chronisch ziek, ik ben hypermobiel met weke delen reuma. Door de chemo en de hypec zijn mijn klachten helaas erger geworden. Ik heb veel pijn, ook aan mijn mega litteken vd operatie. Ook de plek waar mijn tijdelijke stoma heeft gezeten is pijnlijk. En de vreselijke moeheid. Voor dat ik met de chemo begon konden de artsen niet vertellen wat de chemo op mijn chronisch ziek zijn zou doen. Ik had net als vele van ons geen keus, ik wilde beter worden. En begrijp met niet verkeerd ik ben dankbaar dat ik er nog ben. Maar soms heel soms verlang ik op dagen naar de tijd voor de kanker.

7 reacties

Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ook ik had eierstokkanker en nog maar maar met klaar met de behandeling (11 april de laatste kuur gehad). Maar de vermoeidheid is erg aanwezig. En ik hoor om me hen dat je dat eigenlijk nooit meer kwijt raakt. En ik was gezond voordat dit alles begon. 

Lieve groet, Karin

 

Laatst bewerkt: 19/07/2019 - 20:31

Beste Karin,

Die vermoeidheid is zo vervelend. Ik heb 8 chemokuren gehad en na de operatie twee weken er na een hypec (chemo buikspoeling) waar bij twee dagen IC.  Mijn arts zegt dat idd ook dat je de vermoeidheid nooit meer kwijt raakt. Het is ook rotzooi wat je binnenkrijgt maar gelukkig bestaat er chemo  ( en slaat de keur aan) anders zouden we er misschien niet meer zijn er en over 'klagen". Is bij jou nu in zoverre goed?

Liefs Rowena

Laatst bewerkt: 20/07/2019 - 12:59

HI Karin, Ik val per toeval in jouw blog. Herkenbaar wat je schrijft. Dankbaar dat ik er nog ben, maar soms ook vol verlangen naar de tijd (en mogelijkheden) voor... Dat mag er ook zijn toch? Hebben de behandelingen invloed gehad op je hypermobiliteit/weke delen reuma? En puur uit nieuwsgierigheid (en als brca1-gendrager) ben je getest op erfelijkheid? 
Liefs!

Laatst bewerkt: 24/07/2019 - 15:30

Hoi Sportgirl,

Dank je wel voor je berichtje, lief. Ja de chemo heeft enorm veel in lief gehad op mijn hypermobiel. Mijn gewrichten zijn nu nog pijnlijker dan voorheen. Het is helaas niet anders. Ik had geen keus ook als wisten de artsen niet wat de chemo op mijn hypermobiel zou doen. Mijn kanker is begonnen in de dikke darm en zou doorgegroeid naar de eierstokken. Ik heb geluk gehad dat het zou snel (het is een langzaam groeiende tumor de vaak te laat ontdekt word.) Ik ben wel op erfelijkheid getest en gelukkig voor mijn kinderen was het niet erfelijk. Wel worden ze van 25jaar getest. Wat vind ik het voor jou erg dat je drager bent, brengt lijkt mij veel stress met zijn mee of kun jij wel ermee om gaan? Ik wens jou alles goeds.

Liefs Rowena

Laatst bewerkt: 25/07/2019 - 09:19

Hi Rowena, 
Wat naar die bijwerkingen! Ondanks dat ik vind dat het goed met mij gaat na mijn behandelingen (4x AC en 12x Taxol en een operatie aan borsten en eierstokken), merk ik toch steeds meer de nasleep van alles. 
Ik ben er achtergekomen gendrager te zijn nadat ik ziek was. Ik had dus geen keuze meer uit preventieve controles. Heb nu, na de behandelingen, alsnog alle keuzes gemaakt die de kans zo klein mogelijk maken dat de kanker terug komt. Meer kan ik niet doen. Ik heb gelukkig mijn nichtjes kunnen 'waarschuwen' zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken. Dat sterkt enorm. Ik heb meer moeite met het idee dat de kanker terug kan komen dan dat ik gendrager ben eigenlijk. Maar dat zou anders zijn als ik zelf kinderen had gekregen. 
Sterkte Rowena! Liefs 

Laatst bewerkt: 05/08/2019 - 17:55

Hallo Rowena,

 

Ik zie dat jij uit mijn omgeving (Nijmegen) komt.

Vind je het erg als ik jou een prive bericht stuur?

Mvg Christel

Laatst bewerkt: 25/12/2019 - 13:15