Inspiratie

Gisteren eerste dag 2e chemokuur. Eerst de basismetingen. Die zijn allemaal goed. Dat is fijn. Mijn gewicht is zelfs gelijk aan drie weken geleden: stabiel iets te zwaar. Ik eet echt de helft meer dan normaal. Als ik dat niet zou doen zou ik dus afvallen. Normaal gesproken zou dat prima zijn, er zou best iets af mogen. Maar het is geen normale situatie. Het is nu juist beter on iets extra te hebben voor de energievreter zodat ik genoeg over heb om dingen te blijven doen.

Nu ik de gang van zaken met de chemo ken en het goed verdraag, heb ik me er helemaal op ingesteld. Ik ga niet op bed liggen tenzij ik wil slapen. Ik heb een laptop mee zodat ik nog een keer door het manuscript van Gevleugeld Leiderschap kan gaan. Afgelopen dinsdag heb ik overleg gehad over de lay-out. Heel voorzichtig kwamen daar ook een paar kritiekpunten door. Die heb ik gisteren allemaal verwerkt. 

De belangrijkste kritiek was dat het hoofdstuk over de merel nogal mager was. Tot mijn ontzetting zag ik dat daarin een heel deel ontbrak. Een deel over artistiek leiderschap heb ik kennelijk nooit geschreven. Dat verzuim heb ik nu hersteld. Zoiets kan mij gebeuren. Ik ben niet perfectionistisch. Een van mijn principes is bijvoorbeeld dat je niet altijd consequent hoeft te zijn. Ik heb de neiging met dingen te stoppen als het net wel of net niet af is. Ik richt mijn vizier dan iets te snel op weer iets anders. Dat kan alleen niet met eenmalige dingen in je leven. Zoals deze eindfase. Het meest frustrerende van deze fase is misschien wel dat je niet meer kan switchen naar een andere activiteit. Als ik mijn vizier nu anders zou richten dan komt er van dat einde niks terecht. Ik vind dat ik dat goed moet doen, in de eerste plaats voor mijn geliefde, maar natuurlijk ook voor mezelf.

Enigszins tegen wat verstandig lijkt, heb ik tickets besteld om volgend jaar januari een concert van Rufus Wainwright bij te wonen. Geen idee hoe de vlag ervoor zal staan, maar voor deze geweldige zanger maak ik een uitzondering op mijn principe dat ik niet ver vooruit plan. Zie je, je hoeft niet altijd consequent te zijn.

Ik ben nog op zoek naar goede voorbeelden van bekende mensen die je aan de merel doen denken. Een voorbeeld dat ik in mijn boek nog kan toevoegen. Het is best lastig om die te vinden. De opvallende kenmerken van de merel zijn: allereerst dat hij prachtig zingt en populair is (nummer 1 in de hitlijst van zangvogels). Hij weet zich goed aan te passen, is heel actief bezig, is veelzijdig en ziet er mooi uit. Hij vertelt graag een verhaal, is ambitieus en verdedigt zijn territorium. 

Misschien zie je nog andere kenmerken in de merel. Mijn vraag aan jou is om te reageren als je een bekend iemand weet die veel van deze kenmerken heeft. Ik ben benieuwd en kijk uit naar je reactie.

 

 

 

8 reacties

Beste Ben,

Ik heb een poosje nagedacht over je vraag. Qua nationale artiesten denk ik meteen aan Rob de Nijs. Een langdurige, bijzondere en veelzijdige carrière heeft hij achter de rug. Onlangs heeft hij één van zijn laatste concerten gegeven - bedoeld als afscheid omdat ook hij getroffen is door een ernstige ziekte. Zelf ben ik geen bijzonder fan van deze zanger, maar dat hoeft ook niet. Ik waardeer zijn hits wel.

Qua internationale artiesten denk ik aan Tina Turner. Pas nog een special over deze 'grand dame' gezien: wat een artieste, wat een carrière, wat een leven... En vooral: wat een lef. Ook haar muzikale loopbaan duurt al heel lang. Ze heeft zich onder veel (vaak moeilijke) omstandigheden staande gehouden met  bijzondere en veelzijdige muziek. Diep respect voor en fan van haar. 

Ik kan nog steeds wegzinken in het melancholische  "Het werd zomer..." van Rob en losgaan op "Rolling on the river" van Tina. Heerlijk!

Beiden voldoen in mijn optiek  aan jouw 'merel-criteria'. Met hun specifieke stemgeluid en muziekstijlen hebben en vertegenwoordigen beiden een eigen territorium. Hun carrièrre heeft Rob en Tina volgens mij ook geen windeieren gelegd, maar dat terzijde. Wat mij betreft zingen beiden nog lang hun hoogste lied.

Veel sterkte, Ben!

Hartelijke groet,

Carolina 

P.S.: wat een prachtige afbeelding van de merel! Eén van mijn favorieten! 

Laatst bewerkt: 25/11/2021 - 10:12

Ik denk nu dat ik alle suggesties terug laat komen. Zelf heb ik nog geen uitgesproken idee. Vandaar de vraag ook. 

Laatst bewerkt: 25/11/2021 - 10:08

Hoi Ben,

de perfecte merel met de meeste kenmerken waar jij naar op zoek bent zou voor mij op dit moment Diederik Gommers zijn.

veel succes en vooral heel veel sterkte.

lieve groetjes, Annie.

 

 

 

 

 

 

Laatst bewerkt: 25/11/2021 - 11:04

Of Greta Thunberg. Met haar 18 jaar net uit haar ei. Maar ze komt beslist níet uit een ei! Deze nog jonge, moedige en vastberaden klimaatactiviste vertelt een verhaal waar we allemaal naar moeten luisteren, omdat het ons aller territorium aangaat: onze aarde. Ze vertelt vol vuur hoe we alles op alles moeten zetten om die leefbaar te houden. Greta, een meisje nog dat een paar jaar geleden bespot werd door een vreemde, véél oudere en toen nog machtige oranje  Amerikaanse vogel met een rare kuif en die zich door de rake woorden van Greta daarin gepikt voelde. Kleine Grote Greta - ze is niet bij iedereen populair en ik hoop dat ze zich nóóit aan haar tegenstanders aanpast. Hopelijk is het op korte termijn niet meer nodig dat ze de stem van velen is en opkomt voor onze leefwereld. Merels incluis.

Laatst bewerkt: 25/11/2021 - 12:56

Ben.  Ik denk aan een tweetal artiesten. Celine Dion en Elton John. Celine met haar eigen verdriet en doorzettingsvermogen en Elton qua veelzijdigheid   Over mooiheid valt te twisten.  Zijn outfits van vroeger waren zeker spraakmakend     Beiden zijn gezegend met een waanzinnige stem dus dat wordt moeilijk kiezen.  Ga toch voor Reginald kenneth Dwight ( elton).  Begaafd componist van eigen nummers en oa de Lion King
wellicht kun je er wat mee 

 

Laatst bewerkt: 28/11/2021 - 09:33