De verjaardag

De eerste ronde van de 2e chemokuur verloopt vergelijkbaar met de eerste. Dat betekent dat ik weinig hinder heb maar wel weinig slaap. Ik heb een slaappil geprobeerd, maar dat maakte eigenlijk geen verschil. Of ik nu veel of weinig slaap maakt voor de vermoeidheid verder niet eens veel uit. Vanaf vandaag slaap ik weer beter omdat nu de prednison weer wordt afgebouwd.

De dagen zijn goed gevuld. Regelmatig bezoek, altijd fijn, mooie ontmoetingen. Het idee om de rest van het jaar mijn verjaardag te vieren bevalt ook prima.

Via verschillende kanalen ontving ik maar liefst 22 suggesties op mijn vraag wie je associeert met een merel. Wat een mooie diversiteit. Zo zie je hoe inspirerend de vogelwereld is. Ik ga ze allemaal noemen:

Rob de Nijs, Karin Bloemen, Sylvana Simons, Tina Turner, Beyoncé, Leonardo da Vinci, Adèle, André Rieu, Madonna, Duncan Laurence, David Bowie, Reinier Sijpkens, Frans Bauer, Diederik Gommers, Greta Turnberg, Wende Snijders, The Byrds, Michele Obama, koningin Maxima, Eddie Vedder, Andrea Bocelli, Beth Hart en Hugo de Jonge.

Gisteren kreeg ik een heel mooi boekje: Toon Tellegen, Maar niet uit het hart. Daaruit een toepasselijk fragment:

Op een avond zaten de eekhoorn en de mier naast elkaar op de bovenste tak van de beuk. Het was warm en stil en zij keken naar de toppen van de bomen en naar de sterren. Zij hadden honing gegeten en gepraat over de zon, de oever van de rivier, brieven en vermoedens.

“Ik ga deze avond bewaren zei de mier. “Vind je dat goed?”

De eekhoorn keek hem verbaasd aan.

De mier haalde een klein zwart doosje tevoorschijn.

“Hier zit ook al de verjaardag van de lijster in,” zei hij.

“De verjaardag van de lijster?” vroeg de eekhoorn.

“Ja,” zei de mier en hij pakte de verjaardag uit het doosje. En zij aten weer zoete kastanjetaart met vlierbessenroom, en ze dansten weer terwijl de nachtegaal zong en het vuurvliegje aan- en uitging, en ze zagen de snavel van de lijster weer glimmen van plezier. Het was de mooiste verjaardag die zij zich konden herinneren.

Allemaal een hele fijne zondag gewenst!

 

 

 

1 reactie

Toon Tellegen... prachtig! Zo'n klein, zwart doosje zouden we allemáál moeten hebben...

Gr.,

Carolina 

 

Laatst bewerkt: 28/11/2021 - 12:22