Over mij

Mijn vader overleed er nog aan. Bij mij lijkt het een chronische ziekte te worden dankzij immunotherapie met verzwakte tbc-bacteriën. Ironisch omdat mijn vader vlak na de oorlog heeft moeten knokken voor z'n leven omdat ie TBC had, en dat toen nog geen kwestie van een kuurtje slikken was, maar van een zeer zware operatie die de meesten niet overleefden. Hij overleed vele jaren later aan de complicaties bij een Bricker-operatie in verband met blaaskanker. Nu wordt ik nota bene succesvol behandeld tegen dezelfde soort tumoren in m'n blaas met tbc-bacteriën.
Ik hoop met dit blog troost en hoop te bieden aan lotgenoten en hun families, want kanker heb je niet alleen. Ik hoop dat zij iets hebben aan de door mij opgedane ervaringen en dat zij net als ik in staat zullen zijn om de dollemansrit in deze achtbaan waarin ze opeens samen met mij zijn beland, met alle schrik, verdriet, pijn en angst die daar bij komt kijken, te omarmen en te blijven vechten voor een rijk leven mét kanker. Omdat de diagnose kanker lang niet altijd het einde hoeft te zijn. Omdat het leven wat resteert met kanker ook mooie kanten kan hebben. Omdat opgeven geen optie is.
En lieve lezer, als terugkijken pijn doet en vooruitkijken je bang maakt, kijk dan naast je, daar sta ik. (losjes en vrij vertaalde spreuk uit de bijbel maar zeer van toepassing).
Het volledige overzicht van mijn blogberichten staat hier: https://www.kanker.nl/herman2709/blog