Amor vincit omnia

Blog 232.

Al eens over onze Stich verteld? Onze wolfhond? Zal wel vaker zijn dan ik zelf denk. Maar Stitch is al een anderhalve week erg onrustig. Hij wil al sowieso niet graag naar buiten, maar nu heeft hij, eenmaal buiten, ook haast. Haast om naar het vrouwtje terug te gaan. Als we nou gewoon op zijn instinct vertrouwen, dan zouden we problemen eerder onderkennen. Eerder aan de bel trekken, ipv zowat de hele dag op de SEH in Hoorn te zijn geweest. 

Al dagen wordt Jokes been heel langzaam dikker, en vanochtend zelfs pijnlijk. De urine steeds een tintje donkerder. Ach, dat komt door al die soorten kleinfruit, dachten wij. Ook werd Joke steeds kortademiger. Maar Stich snuffelde en hing maar aan dat been. Op het irritante af.

Na overleg met het AMC gingen we naar de huisarts en door naar de SEH in Hoorn. Trombose? Een bloedverdunner, en dat was dat. Maar stilstaand bloed? Dat betekent afgeknepen bloedbanen. Omdat er geen direct gevaar is mochten we naar huis. Voor alle zekerheid moesten we wel 30 kant en klare injecties met antistollingsmiddel meenemen. Maar, dat zelf prikken zag Joke niet zitten. Ik heb daar geen moeite mee. Ik doe alles wat er maar nodig is om Joke te helpen. Na een korte uitleg gaf ik, onder toezicht, mijn eerste prik ooit. Nu maar hopen dat dinsdag, in het AMC,  een goed behandelplan wordt aangeboden. Vrijdag over een week gaan we voor twee weken naar Terschelling, en helaas kennen we de smaak van een in het water vallen van een vakantie maar al te goed.

6 reacties

Pfffff, verdorie, hoop uit de grond van mijn hart dat jullie toch met vakantie kunnen....zo wreed zal het lot toch niet zijn?! Heel veel sterkte met Joke's been.

Laatst bewerkt: 16/08/2019 - 22:10

Ga heel hard duimen draaien dat die vakan tie doorgaat. Dapper van jou dat spuiten wij hebben dat ook gehad en ik durfde het ook niet zelf en toen heeft mijn man het ook voor me gedaan zeker drie maanden lang ik heb bewondering voor jullie degene die er naast staan en alles ook maar moeten handelen.😍

Laatst bewerkt: 17/08/2019 - 10:12

Wat zijn dieren toch bijzonder ze voelen haarfijn aan hoe we ons  voelen, fijn dat jij wel een prik durft te zetten dat  scheelt een hoop heen  en  weer gerij, wij duimen allemaal dat jullie fijn op vakantie kunnen het is jullie zo gegund

Laatst bewerkt: 17/08/2019 - 19:58

Wat heerlijk zo'n vriend. Ook ik heb een vriendje Max genaamd. Is heel erg waaks geworden sinds ik ziek ben. Wijkt geen meter uit de buurt als ik thuis ben. Hij is er altijd.

Wat goed Tom dat jij alles wil en kan doen mbt tot het geven van injectie. Geeft meer vrijheid.

Ook ik hoop dat jullie plannen uitkomen.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 18/08/2019 - 07:50

Allemachtig......&#%^÷~>..en nog een paar vloekworden die ik hier maar achterwegen laat... 😔. Ik weet niet wat ik er allemaal bij moet halen maar ik trek alles uit de kast wat ik kan gebruiken om maar te duimen dat ze in het AMC iets uit hun hoge hoed kunnen toveren zodat jullie samen met wat jullie zo lief is naar Terschelling kunnen gaan. Jullie verdienen het zoooo ! Ik weet niet waar Joke na al die jaren nog de kracht vandaan moet halen, maar ik ken denk ik niemand die zo'n vechter is als zij! Haar kennende vind ze waarschijnlijk nog net dat ene kleine deurtje met dat kleine beetje extra kracht. Open het deurtje Joke, pak het op, hou het vast , omarm het met beide armen  en neem het samen met alles wat je zo lief is mee naar Terschelling ! Ik hoop/bid zo dat het mag door gaan. 

Dikke knuffel en liefs van mij ♡

 

Laatst bewerkt: 18/08/2019 - 10:17

Joke en Tom,

De ellende die over jullie heen komt neemt toe. Dat spuiten daar wen je aan. Ik doe dat inmiddels al bijna twee jaar. Het went alleen heb je zo nu en dan een blauwe buik en daar zijn dan weer zalfjes voor.

Wel weer iets wat op je lijstje erbij kan. Op zich niets om van in de stress te raken zeggen ze dan, je wordt inderdaad naar huis gestuurd met een setje spuitjes.

Veel sterkte en maar weer door....

Groet, Paul

 

 

Laatst bewerkt: 18/08/2019 - 10:44