Amor vincit omnia

Blog 204

We zijn een ongelooflijke week verder. Een week van huilen, praten, stil elkaar vasthouden, bepraten van wat er moet, en ga zo maar door. Er was rust, stil verdriet. We keken terug naar de afgelopen jaren. Maar er was ook pijn. Alle morfine, pillen en rookwaar, niets kan de scherpe anuskrampen tegenhouden. Dat gaat dag en nacht door. Het is mensonwaardig. De tumor gaat steeds meer in de weg zitten. 

Dat vond onze oncoloog vanmiddag ook. Vooral als je weet dat pas volgende week een gesprek met de chirurg over een stoma zal plaatsvinden. Dat mag niet! Ze zette alles op alles om het sneller op de agenda te krijgen. Ze accepteerde geen nee. Ze belde links, ze belde rechts. En ineens had ze beet. Er was een chirurg die Joke op kort termijn wel wou zien. Wat heet. Met een grijns van voldoening vertelde ze dat het zelfs heel kort dag was. Morgen al moeten we ons bij de chirurg melden. Marieke, je bent geweldig. Jouw doortastende gedram heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook zorgde je, na ook flink doorzoeken, voor een middel die mogelijk de krampen afremt.

Daarnaast gaf ze ons twee mogelijkheden tot levensverlenging. Een zwaar traject, en een lichtere. Vreemd genoeg gaf die lichtere ons meer tijd, maar, uiteraard met twee maren. Joke moet dan weer een ziekenhuisregime volgen. Elke twee weken zal ze dan weer aan een infuus hangen. Een tweede maar is de werking. Het trucje werkt, maar zal op den duur zijn kracht verliezen. Niemand die kan zeggen  hoeveel tijd Joke wint. Ach, er is nu al geen prognose. Niks moet, alles mag. De bal ligt weer bij Joke. We zijn het in ieder geval over één ding eens. We gaan voor kwaliteit. 

10 reacties

Van de 2 kwade de goede kiezen, een lastige keuze. Levenskwaliteit zo belangrijk en tijd is relatief. Geweldig dat Joke snel kan worden geholpen , ik hoop dat de pijn hiermee dragelijk wordt en de keuze daardoor makkelijker. Lieve Tom en Joke heel veel sterkte en hopelijk snel weer een lichtpuntje voor jullie! Dikke pakkerd!

Laatst bewerkt: 29/01/2019 - 22:54

Lieve Tom & Joke,

Knokkerds zijn jullie, in de Goede zin van het woord. Ik hoop dat de stoma verlichting geeft en de operatie goed verloopt. Ik hoop ook dat de pijnmedicatie aanslaat. En: dat verlenging van Jokes (wel)zijnmogelijk is op een menswaardige manier. Hou vol lieverds❤️❤️Maria

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 00:26

Oh Tom en joke wat een onmogelijke keuzes nu weer en wat Hoop ik dat joke in ieder geval snel haar stoma zal krijgen ( wat klinkt dit raar normaal gesproken zou je alles op alles zetten om dat te voorkomen ) zodat ze hopelijk wat minder of geen last meer van die krampen heeft lijkt me vreselijk, wat kan een mens toch veel doorstaan . Heel veel wijsheid en een hele dikke knuffel .

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 08:33

Vandaag dus al naar de chirurg 👍🏼 Hopen dat de stoma snel geplaatst wordt zodat Joke pijnverlichting krijgt en jullie allebei wat meer rust. En succes met het maken van de beslissing over welke kuur het dan wel/niet gaat worden. Wel fijn weer wat lichtpuntjes 🙏🏼❤️

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 08:34

Wat een fijn nieuws Tom dat ze voor Joke de pijn kunnen verlichten, dat moet een opluchting zijn er schijnt weer een heel klein lichtje voor jullie Toppers

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 09:03

Wat fijn dat jullie vandaag al naar de chirurg kunnen, hopelijk volgt de actie ook snel, wat zal het een enorme opluchting zijn als Joke minder pijn heeft! Dat maakt het misschien ook wat makkelijker een vervolg te kiezen. Wat krijgen jullie het toch verschrikkelijk zwaar voor de kiezen, ik heb enorm veel respect voor jullie veerkracht en moed. Sterkte en veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 09:56

Lieve Tom en Joke,

Heel veel kracht en sterkte, ook dit zal weer verwerkt moeten worden en een plaatsje krijgen. Jullie zijn en moeten wel veerkrachtig zijn dat kan niet anders. Hopelijk is de rek er nog steeds niet uit. Hou vol.💪💪💪🍀🍀🍀🍀

Fijn dat de arts de noodzaak ervan inzag fijn dat jullie snel terecht konden bij de chirurg hopelijk is hij ook zo snel.

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 16:27

Hallo Tom en Joke. Het gesprek met de chirurg zit er al op en ik hoop dat er nu snel verlichting komt voor de pijnen waar Joke zo onder moet lijden. Hoe dan verder is inderdaad aan Joke en wat ze ook beslist ik hoop dat het te dragen is en verlichting dan wel verlenging biedt. Jullie blijven in mijn gedachten en gebed.

Lieve groet Anne

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 18:11

Wat ontzettend fijn dat er iemand is die zich volledig inzet voor jullie en Joke zo snel mogelijk minder pijn wil laten ervaren.  Wat moet dat een goed gevoel zijn. En wat zal het een opluchting zijn als het iets verbeterd. Sterkte weer samen.

Laatst bewerkt: 04/02/2019 - 07:24

Wat de keuze ook zal zijn: heel veel sterkte voor de komende tijd en ik hoop dat de pijn verzacht zal worden!

Laatst bewerkt: 06/02/2019 - 16:18