Dag lieve Hanneke. Ik mis je nu al enorm.

Op kanker.nl gaan heel veel deelnemers kijken omdat ze hier betrouwbare informatie kunnen vinden en  vragen kunnen stellen aan professionals en lotgenoten.

Voor mij is kanker.nl vooral zo waardevol en dierbaar geworden vanwege het lotgenotencontact. Hier op kanker.nl is zoveel  begrip en herkenning voor elkaar. Zoveel warme lieve steun terwijl ik de meeste lotgenoten nog nooit in het echt gezien heb. Lief en leed kan hier veilig gedeeld worden.

Hierdoor bedacht ik in 2019,  dat het fijn zou kunnen zijn om elkaar in het echt te ontmoeten. En nam ik het initiatief om een lunch in Den Bosch te regelen. Een klein groepje vrouwen reageerden hierop. En dat was het begin van een prachtig, warme en een heel hecht vriendinnenclubje wat al snel "Harten 7" als naam kreeg.  

Een hele dierbare vriendschap waar ik maar heel soms met naasten over praat. Omdat ik altijd weer voel dat zij niet kunnen begrijpen dat als je elkaar maar zo weinig in het ècht ziet, toch zoveel genegenheid, steun en liefde voor elkaar kunt voelen. 

Een hele hechte vriendschap waarbij we ook wisten dat dit ooit heel veel pijn en verdriet zou gaan doen. We droomden over met z'n allen in het bejaardentehuis. Maar wisten natuurlijk dat als je te horen krijgt dat je niet meer beter kan worden, die kans heel erg klein is. 

Vorig jaar al afscheid moeten nemen van 2 fantastische vriendinnen: Pascal en Alise. Verschrikkelijk toen we een tijdje terug hoorden van Hanneke dat ze uitbehandeld was. Zo dapper en flink hoe Hanneke hier ook weer mee omging. Ze zei tegen ons: "Ik ben niet zielig. Ik ben wel heel verdrietig, maar ik heb een heel rijk leven gehad. Dat ik geen 100 word doet daar niets aan af."

Afgelopen dinsdag kregen we het verdrietige bericht dat Hanneke de dag ervoor overleden was. (16 mei) Wat zijn Frieda, Hebe en ik dankbaar en blij dat we op zondag 3 april met Hanneke nog geluncht hebben. En dat ze ons ook nog een stukje van Delft heeft laten zien.

Hanneke was zo actief hier op kanker.nl. Ze had een eigen blog. (ViooltjeM) Bij elk blogbericht had ze altijd een passend, betekenisvol gedicht. Maar ze reageerde vooral ook vrijwel dagelijks heel lief en betrokken op blogs en gesprekken van anderen.  Wat zal Hanneke door ons allemaal gemist gaan worden. 

Lieve Hanneke. Voor altijd een plekje in mijn hart. Het zal heel emotioneel zijn, maar 2 juni ga ik samen met Frieda en Hebe en met het team van kanker.nl, jou herdenken op de berg. ❤️ En gaan we jou meenemen naar de top. En zullen er nog heel veel tranen vloeien als Maarten Peters het lied gaat zingen: Dichter bij de hemel kom ik niet.

Dag lieverd.

8 reacties

Lieve Dasje 

Wat kun jij recht uit je hart schrijven en bij mij en velen recht erin ,.

Wens jullie heel veel sterkte  en kracht toe en je hebt gelijk ze word heel erg gemist nu al en dat zal ook wel zo blijven 

Dikke knuffel voor jullie van mij ❤️❤️❤️

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 09:05

Zit nog vol met warme gevoelens van zoveel lieve mensen ontmoeten gisteren bij de High Tea . Juist na gisteren eindelijk bij veel namen nu ook een gezicht te hebben heb ik nu  ook een foto van Hanneke, dankjewel Dasje.

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 09:39

Dankjewel lieve Anja, voor dit prachtige compliment aan Hanneke. Ik zal haar blogs en reacties missen. Mijn hart maakte altijd een huppeltje als ik zag dat  "ViooltjeM  waardeert je bericht".

Lieve Anja, Frie en Hebe, gecondoleerd met dit verlies. En uiteraard ook de condolaties aan haar lief, onzichtbaar, maar altijd aanwezig.

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 09:45

Och Anja, weer die tissues nodig. Wat een mooie, liefdevolle blog. Ik ben blij en dankbaar voor onze vriendschap, ondanks de pijn die het ook steeds oplevert. Hanneke, voor altijd in ons hart ❤

Liefs en sterkte! XXX

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 21:02

Zoals  Ingrid zegt , fijn  , voor mij toch , dat er nu ook een gezicht hoort bij iemand , van wie toch zonder meer gezegd kan worden dat zij de meest geliefde persoon was van de hele kanker.nl

Laatst bewerkt: 21/05/2022 - 12:30