tumorenbehandeling met methadon.

Openbaar gesprek
26 oktober 2017 om 14.15,
gewijzigd 28 november 2017 om 11.08
1743 x gelezen
Ik heb Carcinoïde tumoren in mijn buikholte. In 2010 zijn er 2 verwijderd. Verder zit er nog een tumor op de slagader in mijn buikholte. Op de plaats waar de ader een aftakking heeft naar de doorbloeding van ca. 2 meter dunne darm. Op grond van levenskwaliteit heeft men deze laten zitten.
Destijds werd mij in het vooruitzicht gesteld dat er na ca. 5 jaar complicaties zouden ontstaan. Gelukkig heb ik nog steeds geen echte problemen.
Ik heb geen medicijnen voorgeschreven gekregen. Sinds een aantal jaren slik ik dagelijks als zelfmedicatie Agaricus Blazei Murill capsules en neem CBD 5% hennepoliedruppels.

Via diverse (Duitse) kanalen heb ik informatie gelezen over de behandeling van kanker met methadon. Zijn er lezers die hiermee ervaring hebben, of via derden informatie hebben doorgekregen ?

3 reacties

Beste Kassel,
Ik zie dat er nog geen patiënten reageren op je vraag, dus beantwoord ik de vraag maar even met wat ik aan betrouwbare informatie heb gevonden.
zie de link met informatie over methadon en kanker (dus ook het carcinoid).
http://www.oncozorg.nl/service/nieuwsarchief/a/6549/feit-of-fictie-meth…

Verder is je arts uiteraard de beste vraagbaak.
Ik wens je vooral erg veel sterkte,

Laatst bewerkt: 17/04/2019 - 13:44

bedankt voor de reactie op mijn vraag.
Het klopt dat er vaak na een nieuwe berichtgeving over een alternatieve behandeling het "nieuwsnetwerk" doorslaat van de berichten en feiten, die al dan niet kloppen.
De broer van een collega van mijn vriend is voor enige maanden geleden gestorven aan een agressieve tumor in zijn hoofd. Enkele weken later sprak die collega een vrouw die een soortgelijke tumor heeft en volgens de specialisten als zodanig uitbehandeld is.
Via de huisarts (die daartoe bereid was) is zij begonnen is met de Methadonbehandeling, onder het motto "niets te verliezen...". Van een patiënt die alleen nog op bed lag, is zij momenteel weer mobiel. Doet zelf de inkopen enz. Dus blijkbaar kan men er baat bij hebben. Hoe lang dit zal werken is natuurlijk de vraag. Ook hier werd gezegd dat de Farmacie deze alternatieve (goedkope) behandelingen tegenhoudt.
Als ik meer over voornoemde situatie te weten kom, zal ik dat laten weten.
Met mijn specialist heb ik uiteraard e.e.a. besproken. Hij reageerde ook afwachtend. Vooralsnog wordt in mijn situatie nog niets ondernomen.
Nogmaals hartelijk dank voor de linkverwijzing.
Herman

Laatst bewerkt: 18/04/2019 - 11:59