Zoekresultaten Trials (28 resultaten)
-
TAPESTRY - studie (Slokdarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met slokdarmkanker waarbij een nieuw medicijn (bintrafusp alfa) toegevoegd wordt aan de standaardbehandeling met chemoradiotherapie (dit is een combinatie van chemotherapie en bestraling).
-
RARESTEM Organoid studie (Slokdarmkanker)
Radioresistentie in geisoleerde kankerstamcellen bij patienten met slokdarmkanker:RARESTEM-Organoid studie Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
PRIDE- studie (Slokdarmkanker)
Onderzoek naar het bepalen van het effect van bestraling en chemotherapie vóór de operatie bij patiënten met slokdarmkanker met behulp van PET-CT-, MRI-scans en bloedafnames.
-
TIGER - studie (Slokdarmkanker)
Onderzoek naar het uitzaaiingspatroon van slokdarmkanker naar de lymfeklieren.
-
TRAP-2 studie (Slokdarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met HER2-positieve slokdarmkanker die in aanmerking komen voor operatieve verwijdering van de tumor. Onderzocht wordt of het toevoegen van de middelen trastuzumab en pertuzumab aan de standaardbehandeling effectief is.
-
SANO-3 studie (Slokdarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling met het middel nivolumab voor patiënten met slokdarmkanker tijdens waakzaam wachten na chemotherapie en bestraling.
-
SANO-2 studie (Slokdarmkanker)
Onderzoek naar waakzaam wachten voor patiënten met slokdarmkanker na behandeling met chemoradiotherapie bij wie geen tumorrest meer kan worden aangetoond.
-
TNT-OES-1 studie (Slokdarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met beperkt uitgezaaide slokdarmkanker. In dit onderzoek wordt een behandeling gegeven met chemotherapie (FLOT) gevolgd door een gecombineerde behandeling met chemotherapie en bestraling (CROSS chemoradiatie).
-
POCOP- studie (Slokdarmkanker, Maagkanker)
Een lange termijn onderzoek naar de behandeling en uitkomsten van patiënten met slokdarmkanker of maagkanker.
-
Nieuw SOURCE - studie (Slokdarmkanker, Maagkanker)
Een onderzoek naar de communicatie in de spreekkamer. Stimulating evidence based, personalized and tailored information provision to improve decision making after Oesophagogastric CancEr diagnosis – a pragmatic Stepped Wedge Trial Deze studie is verkort weergegeven en bevat geen volledige patiënteninformatie over dit onderzoek.
-
LyRICX - studie (Maagkanker, Slokdarmkanker)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide, of niet te opereren slokdarm- of maagkanker. Onderzocht wordt welke combinatie van chemotherapie het beste effect heeft op de ziekte.
-
MK7684A-005 - studie (Baarmoederhalskanker, Baarmoederkanker, Blaaskanker, Borstkanker, Eierstokkanker, Galblaaskanker, Galwegkanker, Hoofd-halskanker, Leverkanker, Maagkanker, Slokdarmkanker)
Er wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe geneesmiddel MK7684A (een combinatie van vibostolimab en pembrolizumab) in combinatie met of zonder andere kankerbehandelingen bij deelnemers met een vast tumor die niet operatief verwijderd kan worden of die is uitgezaaid.
-
INT-1B3 - studie (Meerdere solide kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met verschillende soorten solide kanker in een gevorderd stadium. Er wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe medicijn INT-1B3.
-
COMPRAYA - studie (Adolescenten en jongvolwassenen met kanker)
Onderzoek naar de (lange-termijn) medische en psychosociale gevolgen van kanker bij patiënten in de jongvolwassen leeftijd (18-39 jaar). Het doel is het verbeteren van de levensverwachting en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker.
-
BUDDY - studie (onderzoek voor meerdere groepen kankerpatiënten)
Onderzoek naar een nieuwe vorm van mindfulnesstraining* voor patiënten met kanker of mensen die in het verleden kanker hebben gehad en die hun leven weer willen oppakken. *Toelichting mindfulnesstraining: Mindfulness is aanwezig te zijn in het hier en nu, op een vriendelijke en niet-oordelende manier. Door de training leert de patiënt bewuster aanwezig te zijn en onder ogen te zien wat er aan de hand is, ook als dat moeilijk of confronterend is. De patiënt leert op een andere manier omgaan met stress, nare gevoelens, gedachtes of ervaringen. Ook leert de patiënt wijzere keuzes maken, waarmee de patiënt beter voor zichzelf zorgt.
-
STEPS (alle kankersoorten)
Onderzoek naar het nieuwe programma STEPS om (ex-)patiënten te ondersteunen bij terugkeer naar werk en het langdurig aan het werk blijven met en na kanker.
-
Pijnstilling door hypofysestimulatie-studie (alle kankersoorten)
Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met ernstige pijnklachten als gevolg van uitgezaaide kanker. Onderzocht wordt of door stimulatie van de hypofyse* de pijn kan verminderen. *Toelichting hypofyse:De hypofyse is de hormoonklier van de hersenen, gelegen achter in de neusholtes. De hypofyse vormt de schakel tussen het centrale zenuwstelsel en het hormoonstelsel buiten de hersenen. De pijnsignalen komen in de hypothalamus binnen, de neuronen van de hypothalamus vormen de achterkwab van de hypofyse.
-
i-Worc - studie (Meerdere kankersoorten (m.u.v. hersentumoren)
Werken na een diagnose kanker blijkt soms niet gemakkelijk. Problemen met het geheugen of met concentreren kunnen ervoor zorgen dat het werk minder goed uitgevoerd kan worden. Deze problemen noemen we cognitieve klachten. Uit onderzoek is gebleken dat werken de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Daarom is het belangrijk de juiste ondersteuning te bieden aan patiënten met kanker die cognitieve klachten ervaren op de werkvloer.
-
OncoLifeS - studie (Alle kankersoorten, behalve borstkanker)
Onderzoek naar gezond ouder worden na kanker. Hiertoe kunnen kankerpatiënten gegevens en lichaamsmateriaal afstaan aan een oncologische data-biobank (OncoLifeS) waarmee onderzoek naar kanker wordt gedaan.
-
DRUG Access- studie (Alle solide tumoren)
Onderzoek om nieuwe anti-kankermedicijnen beter beschikbaar te maken en gegevens te verzamelen over de werkzaamheid en veiligheid van gerichte anti-kankermedicijnen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding.