Vragen over prostaatkanker? Stel ze aan professor Bangma

Online vragen beantwoorden over prostaatkanker. Prof. dr. Chris Bangma, uroloog en hoogleraar bij het Erasmus MC, doet het graag. Heb je zelf een vraag? Professor Bangma staat voor je klaar.

Tekst: redactie kanker.nl, maart 2022

Prof. BangmaProf. Bangma: “Ik beantwoord nu al 2,5 jaar vragen over prostaat­kanker op kanker.nl. Het is dankbaar werk. Ik merk ook dat er behoefte aan is. Inmiddels heb ik al ruim 300 vragen beantwoord.

Uiteraard is je behandelend arts het eerste aanspreekpunt voor jou als patiënt. Die zal in principe al je vragen beantwoorden. Wat ik doe, kun je zien als een extra service. Voor het geval je toch nog een vraag hebt. Of als je geruststelling of meer zekerheid nodig hebt. Je krijgt binnen een week antwoord.

Samen met kanker.nl heb ik een document met veelgestelde vragen over prostaatkanker gemaakt. Misschien vind je daar al direct antwoord op je vraag. Staat je vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om je vraag te stellen. Dat kan anoniem. Ook als je partner bent, of kind, familielid of vriend van iemand met prostaatkanker kun je een vraag stellen.

Goed om te weten: Je vraag en het antwoord daarop zijn dus anoniem, maar wel zichtbaar voor anderen. Dat is ook de bedoeling. Misschien hebben anderen een zelfde soort vraag. Zo helpen we elkaar.”

Vraag het een professional

Heb je een vraag over een ander onderwerp? Naast prostaatkanker zijn er maar liefst 32 onderwerpen waar je vragen over kunt stellen. Bijvoorbeeld over darmkanker, seksualiteit of vermoeidheid. Bekijk het totaaloverzicht.