Nieuwe gezichten op kanker.nl

15 september 2022
 

Lenneke

“Kanker.nl is voor mij een ongelooflijk belangrijke community geworden. Bijna iedere dag ben ik er wel even te vinden.” Mooie woorden van Lenneke, een van onze nieuwe ambassadeurs en gezichten op kanker.nl.

Onze ambassadeurs leveren een zeer waardevolle bijdrage aan ons platform, waarvoor we ze heel dankbaar zijn. De afgelopen tijd zijn ze allemaal mooi op de foto gezet. In actie, terwijl ze kanker.nl bekijken op hun laptop, tablet of mobiel. Deze foto’s kom je tegen op diverse plekken op de website.

Met de foto’s en verhalen van onze ambassadeurs geven we de diverse gebruikers van kanker.nl een gezicht. We hopen zo andere patiënten en naasten te inspireren.

Benieuwd naar de 9 ambassadeurs? Dit zijn ze:

Collage ambassadeurs

 

Adri (67) kreeg in 2017 te horen dat ze baarmoederkanker had en nog maar een jaar te leven. Gelukkig is dat niet uitgekomen. Op kanker.nl is ze actief als Thalassa en blogt ze regelmatig over wat ze meemaakt.

Berit (50) heeft borstkanker en kreeg het afgelopen jaar een operatie, bestraling en 5 maanden chemotherapie. Als moeder is ze zich enorm bewust van de impact die kanker niet alleen op haar heeft, maar ook op haar dierbaren. Ze betrekt haar kinderen zoveel mogelijk bij het proces. Hoe bijzonder dat we haar samen op de foto hebben gezet met dochter Mila (17).

Cecilia (40) is actief als Cecilia37. In 2019 kreeg ze baarmoederhalskanker. Door chemo’s en een operatie is ze nu kankervrij. Haar gezin is voor haar het allerbelangrijkste en … afgelopen juni is ze getrouwd met haar grote liefde.

Gerard (44) heeft door een erfelijke genafwijking alvleesklierkanker gehad. Hij houdt graag zelf de regie en zoekt zoveel mogelijk informatie op. Op kanker.nl is hij actief als Gerard13.

Giel (75) kreeg 31 jaar geleden een oogmelanoom en zou blind worden. Dat is gelukkig nog niet gebeurd. Hij kwam zelfs op de motor naar onze fotoshoot en maakt graag nog lange trips. Op kanker.nl kom je hem tegen als Giliamfelix.

John (65) is bestraald aan een plaveiselcelcarcinoom op de stembanden. Hierdoor is zijn strottenhoofd uiteindelijk verwijderd en heeft hij een tracheostoma. Op kanker.nl deelt hij zijn ervaringen over het leven met een tracheostoma.

Lenneke (65) leeft al bijna 8 jaar met ongeneeslijke eierstokkanker. Als HeleentjeM is ze nauw betrokken bij de community van kanker.nl, waar ze veel steun en herkenning krijgt. Ze staat samen met haar man Cees op de foto. Ook hij is behandeld voor kanker.

Leontien (36) is genezen van baarmoederhalskanker. Ze is al ruim 4 jaar ambassadeur voor kanker.nl en helpt graag jonge lotgenoten met haar ervaringen. Haar gebruikersnaam op kanker.nl is Leontien86.

Renate (54) had onlangs een recidief voor haar eierstokkanker en moest weer chemokuren ondergaan. Dat weerhield haar er niet van om op de foto te gaan. Kijk haar stralen. Op kanker.nl is ze actief als Spijkervrouw.
 

Bekijk meer informatie over de ambassadeurs op kanker.nl/ambassadeurs