Kanker.nl is winnaar van de Dutch Interactive Awards 2019 in de categorie Communities

DIA

Kanker.nl heeft afgelopen donderdag bij de DIA-awards goud gewonnen in de categorie Communities. Kanker.nl won de prijs samen met digitaal ontwerpbureau One Shoe, dat de website met de award-winnende community ontwierp. ‘Als je het over community hebt dan is dit het voorbeeld’, aldus de jury.

De award is donderdagavond 27 juni uitgereikt in de Beurs van Berlage. De Dutch Interactive Awards (DIA) is een prestigieuze prijs voor het beste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. 

Vooral de lovende woorden van de jury vallen op. Het maakt nog maar eens duidelijk dat de community van kanker.nl zeer bijzonder is en een buitengewoon belangrijk houvast biedt voor (ex)- patiënten en hun naasten.

De jury is erg onder de indruk. ‘Hoe gevoelig het onderwerp ook, de zorgvuldigheid waarmee ze omgaan met community is enorm. De cijfers qua gebruik en bereik zijn indrukwekkend en het design erg to the point. Respect voor de communitymanager die er is en haar mensen kent. Ze hebben bij het herontwerp gehoord van de gebruikers wat er nodig is. En ook het bureau heeft aantoonbaar goed geluisterd naar de wensen van de community. Als je het over community hebt dan is dit het voorbeeld. Het klopt technisch en is helemaal vanuit patiënt geredeneerd. Anderen kunnen hier veel van leren. ‘Wij zijn er voor jou’, lijkt zo simpel maar is zo consequent doorgevoerd.’

Kanker.nl draagt de prijs op aan alle deelnemers en moderatoren van haar Community. “Wij hadden deze award nooit gewonnen zonder de enthousiaste en betrokken deelname van al deze mensen!”

DIA uitreiking