Voetreflexmassage

Voetreflexmassage (Oncoreflex®massage) is een massage van de voeten en onderbenen. Doel van deze massage is het verbeteren van de kwaliteit van leven. U kunt de massage zowel voor, tijdens en na de behandeling van kanker krijgen. Ook in de palliatieve en terminale fase kan massage de kwaliteit van leven verbeteren.

De voetreflexmassage kan zorgen voor ontspanning, vermindering van stress en angst, verbetering van slaap, vermindering van pijn-, misselijkheid- en vermoeidheidsklachten. De therapeuten stemmen de massage af op uw klachten, wensen en conditie.

Veel mensen met kanker vinden het bij de voetmassage fijn, dat ze zich niet helemaal hoeven uit te kleden. Zeker als ze zeer vermoeid zijn. De meeste massages kunt u ook zittend in een (comfortabele) stoel krijgen.

Kosten en verwijzing
Vraag bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt. U hebt geen verwijzing nodig van uw (huis)arts. Het is verstandig om de behandeling door een voetreflextherapeut vooraf met uw behandelend specialist te bespreken.

Kwaliteit
Alle getoonde voetreflextherapeuten zijn aangesloten bij het landelijke netwerk Oncoreflex®- voetreflexmassage bij kanker. Zij hebben ruime ervaring in voetreflextherapie en hebben de specialisatie opleiding Oncoreflex® voor voetreflextherapeuten gevolgd. Ze volgen jaarlijks een bijscholing Oncoreflex® en moeten voldoen aan de eisen van het kwaliteitsregister.