Oogproblemen

Als gevolg van sommige behandelingen kunnen oogproblemen ontstaan. Zo kan totale lichaamsbestraling na verloop van tijd leiden tot staar. Er treedt dan verlies van uw gezichtsvermogen op. Dit kan met een kleine operatie worden verholpen.

Na chemotherapie en/of radiotherapie kan een verminderde traanvochtproductie, ofwel droge ogen optreden. Chemotherapie veroorzaakt bovendien vaak klachten zoals branderige en prikkende ogen. Wanneer u behandeld wordt met signaalremmers, kunt u last krijgen van vochtophoping rond de ogen. Dan is ook het netvlies dat over en om de tumor ligt mee bestraald. In hoeverre het gezonde netvlies rondom de tumor aangetast wordt, is moeilijk voorspelbaar. Het verlies van het gezichtsvermogen of andere mogelijke problemen met zien zullen voornamelijk afhangen van de plek waar de tumor in het oog zit.

Mocht uw oog als gevolg van kanker moeten worden verwijderd, dan is het gehele zicht van dat oog verdwenen. Als u goed zicht hebt in uw andere oog, dan zult u na enige tijd de meeste zaken (autorijden, sport, werk) weer kunnen uitvoeren. Ook na chirurgie bij hoofd-hals kanker kunnen deze problemen ontstaan.

3 resultaten gekoppeld aan dit onderwerp: