Yoga en kanker

Het is bekend dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Yoga kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van uw kwaliteit van leven. Door middel van yoga kunt u stress verminderen en u beter ontspannen. Ook is het mogelijk om met yoga aan slaapproblemen of vermoeidheid te werken. Dit helpt bij het herstel en verwerkingsproces bij kanker.

Stichting Yoga & Kanker bood tot 1 maart 2018 het yogaprogramma H-yoga. H-yoga is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma. Het helpt bij het herstel en de verwerking. Zowel tijdens als na de medische behandeling. H-yoga is met nadruk bedoeld als aanvulling op de reguliere (na)zorg. Speciaal opgeleide H-yogadocente geven H-yoga. Zij waren aangesloten bij de Stichting Yoga & Kanker.

Met ingang van 1 maart 2018 bestaat de Stichting Yoga & Kanker niet meer. De Verwijsgids Kanker toont de gespecialiseerde yogadocenten van de stichting nog wel.

Bent u op zoek naar een erkende yogadocent bij u in de buurt? Op de website van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt u een erkende yogadocent vinden. U kunt naast locatie onder meer zoeken op de specialisatie van een docent.

Kosten en verwijzing
Neem voor de kosten contact op met uw yogadocent. Vraag bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Zij kunnen u ook vertellen of u een verwijzing nodig hebt van uw (huis)arts.

Je kunt bij de volgende 30 organisaties terecht: