Uretercarcinoom hoe snel groeit het?

Goede morgen,.

Mijn vraag gaat over mijn man ,59 jaar, bij hem is 7 weken geleden door toeval een blaascarcinoom vastgesteld in het trigonum 1ste Tur T1G3 en CIS  en tweede TUR 3 weken later CIS.

Verder ook nog een papillair urotheelcarcinoom in de distale ureter, waar geen weefselonderzoek van is gedaan ivm gevaar van perforatie. 

Uroloog van perifeer ziekenhuis heeft mijn man doorgestuurd naar het blaaskanker Centrum in het EMC.

Afgelopen donderdag er geweest voor eerste consult dachten wij dat er een behandelplan besproken zou worden, maar dat was niet zo omdat eerst bloedonderzoek en CT herhalen voordat het in het MDO besproken kan worden.

Ct zou deze week plaats vinden in EMC,  maar was pas over 4 weken plek,de vervolgafspraak 6 weken.

Nu heeft de uroloog in het perifeer ziekenhuis voor deze week een CT geregeld, dit heb ik door gegeven aan het EMC, wilde afspraak naar voren halen, maar dat gaat niet- spreekuur vol geboekt.

Mijn man is erg bang en zegt als wij er pas over 6 weken voor behandelplan heen kunnen, dan is het 3 maanden naar Diagnose en er is nog niets gedaan en Tumor groeit lekker door. 

Dus mijn vraag is, is het verantwoord om nog zo lang te wachten, behandeling begint dan ja ook niet direkt? 

Mijn man wil gewoon geruststelling dat het verantwoord is. Hij wordt knettergek van het wachten.

En vandaag is het 7 weken geleden dat de Diagnose is gesteld....dus streven 7 weken Diagnose tot start behandeling is niet gehaald voor de uretertumor 

 

 

Mvg Birgit

 

 

 

 

 

 

Antwoord

beste mevr,

het is moeilijk om op papier zo even een antwoord hierop te geven, omdat wij niet alle gegevens hebben, maar wij nemen aan dat er echt goed naar gekeken wordt in het EMC.

Laatst bewerkt: 20/10/2021 - 13:47

Vandaag in Erasmus geweest, CT van afgelopen week laat niet uitsluiten dat de uretertumor al door de ureter is gegroeid. 

Omdat nog geen biopt in het perifeer ziekenhuis is genomen,  willen ze dat eerst gaan doen. 

Wachttijd voor oproep 4-6 weken.  Ons is desgevraagd medegedeeld wat de consequentie kan zijn van weer 2 maanden wachten, dat het in die tijd kan strooien.

Laatst bewerkt: 20/10/2021 - 13:50