Longkanker

Ik heb longkanker . Is het voor mij mogelijk milde klachten te krijgen .. er wordt nu door de huiarts aan mij gevraagd of ik nog naar de ic wil want na alle waarschijnlijkheid overleef ik dit virus niet volgens huis arts .. maar ik hoor gewoon te veel .als .misschien..zou kunnen dat .. . Daar kun je toch geen  beslissing op bouwen ..ter info ik ben 59 . Heb geen uitgezaaide longkanker . Nu 3  jaar .. m.v.g.

Antwoord

Beste Cat-T,

Patiënten met kanker die een behandelingen met antikankermedicijnen of radiotherapie ontvangen, behoren tot een kwetsbare groep. Zij hebben vaak minder weerstand tegen infecties, zoals de griep maar ook het coronavirus. Echter wanneer een patiënt genezen is wordt daar niet vanuit gegaan. Over het algemeen geldt dat enkele weken na de laatste behandeling het immuunsysteem vaak weer hersteld is maar dat hangt ook een beetje af, in welk stadium de patiënt is en hoeveel behandelingen diegene gehad heeft. 

We hebben te maken met een bijzondere situatie gedurende deze corona periode. Uw behandelend arts heeft op dit moment het beste zicht op uw persoonlijke situatie en kan derhalve de beste inschatting voor u maken.

Hartelijke groet,
Antoni van Leeuwenhoek

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 13:42

Dank u wel .. ik heb op dit moment geen therapie in de vorm van chemo Imuunterapie.  Of bestraling.. Maar ben ook niet genezen verklaard.. dan vestig ik er mijn hoop op dat de huisarts uiterst voorzichtig is . En het misschien nog meevalt . En mb doodvonnis nog niet getekend is m.v.g

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 14:58