Reactie van Dr. I. de Hingh op eerder gestelde vraag

Goedendag, vorig jaar in september heb ik hier een vraag neergezet over pijnaanvallen en dat de huisarts en MDL arts het ook niet weten. Er is inmiddels ook een ct scan geweest in 2020 van de buik en de urine is gecheckt (zowel scan als urine check door de uroloog aangevraagd), maar hier kwam niks uit.

Het nu maart 2021 en de pijnaanvallen zijn steeds frequenter aan het worden, maar nog steeds gelokaliseerd op dezelfde plaats (altijd rechtsonder in de buik, wat soms maar niet altijd begint met een naar/pijnlijk gevoel in het midden van de buik rondom de navel waarna het verder gaat rechtsonder. 
 

Ik zou het echt heel erg fijn vinden als Dr. de Hingh hier iets over kan zeggen. De vorige keer kreeg ik een naar mijn idee algemeen antwoord, en niet van de arts zelf.  Vast mijn hartelijke dank! 

Antwoord

Beste  VSM,

Wat naar dat je pijnaanvallen hebt in de buik.  Uit de scan van de buik en het urine onderzoek van vorig jaar  is niets gekomen. We begrijpen dat je meer duidelijkheid wilt over wat deze pijnaanvallen veroorzaakt.                                                                                                                                                      Op deze plek worden echter  geen diagnoses gesteld en kan er dus ook  niets gezegd worden over wat de oorzaak zou kunnen zijn van deze pijnaanvallen.  Het enige advies wat we je kunnen geven is om terug te gaan naar de  huisarts om  je klachten opnieuw te bespreken. De huisarts kan je wellicht toch weer doorsturen voor verder onderzoek. 

Vriendelijke groet, voorlichters kanker.nl infolijn.

Laatst bewerkt: 08/03/2021 - 15:34