Karify: Angst

angst
Karify Angst
Omgaan met angst- en paniekklachten.
Prijs
€ 25,00

Tip: je schaft deze module nu gratis aan via de knop Tegoed activeren onderaan deze pagina.

Voor wie is de app?
(Jong)volwassenen vanaf 16 jaar met angst- en/of paniekklachten.

Wat is het doel van de app?
Je krijgt inzicht in je klachten en problemen, stelt doelen op, leert hoe je met klachten om kunt gaan en bedenkt hoe je een terugval kunt voorkomen.

Hoe werkt de app?
Je brengt in kaart welke klachten je ervaart, hoe deze zijn ontstaan en welke persoonlijke eigenschappen en omstandigheden hieraan hebben bijgedragen. Je onderzoekt welke situaties tot angst leiden, welke factoren hierbij een rol spelen en je ontdekt de samenhang tussen klachten, omstandigheden en persoonlijke stijl. Vervolgens onderzoek je hoe je reageert op stress en angstige situaties, en oefen je met strategieën om hier beter mee om te gaan.

Je leert vermijdings- en veiligheidsgedrag herkennen en oefent met het doorbreken van dit gedrag. Om verergering of een terugkeer van klachten te voorkomen maak je een terugvalpreventieplan. Tot slot kun je via een monitor in de gaten houden hoe het met je gaat en bedenk je geschikte acties die kunnen helpen wanneer het op bepaalde levensgebieden minder goed gaat.

In de opdrachten kan verwezen worden naar je hulpverlener of zorgprofessional, via kanker.nl volg je deze opdracht zelfstandig.

Ontwikkelaar(s)
Deze module is ontwikkeld door het Karify Contentteam in samenwerking met zorgprofessionals en is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en exposure therapie in combinatie met ontspanningsoefeningen.

Voorbeeld

Voorbeeldweergave uit de app

Deze module kost normaal €25,00. Door je tegoed te activeren krijg je 'm nu gratis. Klik op de knop Tegoed activeren voor een korte uitleg. Daarna kun je het tegoed direct gebruiken. 

Evaluatie

  • Gebruiksvriendelijkheid: Goed
  • Betrouwbaarheid: Goed
  • Onderbouwing: Goed
  • Privacy: Goed

Pluspunten +

  • Je kunt de module zowel op een computer als telefoon doorlopen.
  • Je kunt de vijf sessies met opdrachten in je eigen tijd en tempo doorlopen. Desgewenst kan je delen van de module overslaan of juist herhalen. Wel is het aan te raden zoveel mogelijk van de module in de aangeraden volgorde te volgen.
  • Jouw voortgang kan je in de module door de tijd heen bijhouden.

Minpunten -

  • Voor het gebruik heb je een internetverbinding nodig.   
  • De module bevat vrij veel tekst. (Wel wordt vaak iets herhaald of afgewisseld met figuren of een geluidsfragment.)

Datum beoordeling
18 september 2023

Een product van
Karify
Vragen over dit product?

Als je vragen over de app ‘Angst’ hebt, kun je contact opnemen met Karify, dat de toepassing beheert. Dat kan via support@karify.com.  

Prijs
€ 25,00