Aan de slag met de Kanker Nazorg Wijzer

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

De Kanker Nazorg Wijzer is een online programma dat je kan helpen bij je herstel. Je kunt het thuis zelfstandig gebruiken wanneer het jou het beste uitkomt.

Met de Kanker Nazorg Wijzer breng je in kaart wat er goed gaat en waar je nog aan kunt of wilt werken. Je bepaalt zelf waarmee je aan de slag gaat.

Informatie, adviezen en zelf opdrachten maken

Je kunt informatie krijgen over vermoeidheid, werkhervatting, relaties met anderen (inclusief seksualiteit en intimiteit), angst en sombere gevoelens, beweging, voeding en stoppen met roken. Ga je met een bepaald onderwerp aan de slag, dan krijg je ook adviezen en word je uitgenodigd om opdrachten en plannen te maken.

Informatieve filmpjes

Ook biedt de Kanker Nazorg Wijzer diverse filmpjes waarin ex-patiënten vertellen over hun herstel en hoe zij bijvoorbeeld hun vermoeidheid hebben aangepakt. Er zijn ook filmpjes te zien waarin deskundigen en zorgverleners uitleg geven over verschillende onderwerpen.

Aan de slag met je herstel

Ex-patiënten die de Kanker Nazorg Wijzer eerder hebben gebruikt, waren heel positief over het programma. Het heeft hen goed geholpen bij hun herstel.

Wil je ook aan de slag met jouw herstel? Een verwijzing van de specialist of huisarts is niet nodig. Ga naar de Appstore en schaf de Kanker Nazorg Wijzer aan. Hiervoor kun je gebruik maken van het tegoed voor de aanschaf van apps. Als je een account op kanker.nl hebt kun je dat eenvoudig ontvangen op de Tegoed aanvragen-pagina. Inloggen op de Kanker Nazorg Wijzer kan met je kanker.nl-account.

Colofon

Met medewerking van:

Foto Corina Roelands

Corina Roelands

Projectmedewerker bij Tranzo (Tilburg University) en life coach

LinkedIn

Foto Margot Joosen

Dr. Margot Joosen

Senior onderzoeker, Tranzo (Tilburg University)

LinkedIn

Illustratie mensen

Ervaringsdeskundigen

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: september 2023