Stel je vraag over voeding aan Voedingenkankerinfo.nl

3 juni 2019 om 22.17,
gewijzigd 7 juni 2019 om 13.35

Heb je vragen over voeding en kanker? Ons team van diëtisten en wetenschappers beantwoordt al jouw vragen. De antwoorden worden gegeven op basis van de beschikbare wetenschappelijke literatuur uit de voedingswetenschap en de professionele kennis en ervaring van oncologie diëtisten. Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. 

De vragen die van 2015 t/m 2019 aan  Jeanne Vogel, oncologie-diëtist. gesteld zijn vind je hier.

Waarover kun je vragen stellen?

  • Alle vragen die je hebt over kanker en voeding mogen hier gesteld worden.
  • In de antwoorden zal nóóit een behandeladvies gegeven worden.
  • Het antwoord is gericht op het geven van informatie. Soms om te bevestigen wat je al weet, dan weer om je te helpen met het formuleren van vragen die je kunt stellen aan je eigen arts.

Let op!

  • Je krijgt hier geen antwoord op vragen waarin je om een tweede mening/second opinion vraagt over je persoonlijke behandelsituatie of diagnose.
  • Houd er rekening mee dat de informatie die je op deze plek krijgt, nooit in de plaats mag komen van een consult bij de arts.

Wie kunnen vragen stellen?
Alleen als je deelnemer bent van Kanker.nl, kun je een vraag stellen aan een deskundige. Ben je nog geen deelnemer, meld je dan aan.

Hoe kun je een vraag stellen?
Stel je vraag door hieronder op Reageren te klikken en je vraag te stellen. Je krijgt het antwoord vervolgens als reactie op je vraag.

Wat geeft het beste resultaat?

  • Je stelt je vraag zo duidelijk mogelijk. Bedenk vooraf wat je precies wil weten en wat belangrijk is om te vertellen over je ziektegeschiedenis.
  • Het team geeft in principe binnen 5 werkdagen antwoord, tenzij anders aangegeven.
  • De vraag is zichtbaar voor andere bezoekers.
  • Andere deelnemers kunnen ook reageren op jouw vraag. De deskundigen kunnen deze reacties betrekken in het antwoord.
  • Nadat de vraag beantwoord is, wordt de vraag ‘gesloten’. Maar, vraag én antwoord zullen beschikbaar blijven voor andere bezoekers van Kanker.nl.

Disclaimer

3 reacties

Hallo, 

Is er bepaalde voeding die spierkrampen kan voorkomen?

Ik heb nog steeds bijwerkingen van Glivec (CML) Ondanks dat ik al 5 maanden niet meer Glivec slik.

Ik gebruik magnesium en eet geen vlees. Maar ik blijf spierkrampen houden.

Groet Cor

Laatst bewerkt: 20/06/2019 - 17:46

Ik ben behandeld en geopereerd voor endeldarmkanker. Men zegt dat veel fruit en groenten gezond zijn voor iedereen, maar laat dit nu een probleem zijn voor mij: ik kan haast geen fruit en (vooral) rauwe groenten eten want dat geeft heel veel problemen met mijn stoelgang. (buikloop door het ontbreken van de endeldarm) Hoe kan ik dan toch aan de nodige vitaminen geraken?

Laatst bewerkt: 20/06/2019 - 18:54

Hallo  Ik ben behandeld voor hoofd/hals kanker,daarbij mijn tong verwijderd ,ik eet sinds 2013 vloeibaar  ,voor de duidelijkheid geef ik mijn gemiddelde voeding op per dag ,

Ochtend . 3 bruine boterhammen met  yogurt  .  Lunch. 125 gr vette vis,een grote aardappel ,3 stukken fruit peer,appel,druif,kiwi   Maaltijd . 200 gr groenten,200 gr bonen,wortel,tomaat en kruiden en boter.  Alles word gemalen zodat ik het kan opdrinken.

Mijn vraag ,heeft deze manier van voedsel innemen gevolgen voor opname medicatie  b.v  bloed verdunners ,bloeddruk verlagende medicatie ?

Wat vind U van mijn voeding ?

met vriendelijke groet

 

Laatst bewerkt: 23/06/2019 - 13:07