Hoesten bij longkanker

Openbaar gesprek
17 mei 2015 om 16.34,
gewijzigd 17 februari 2016 om 07.01
We weten sinds begin april, dat mijn man longkanker heeft met uitzaaiingen in de lymfeklieren,, eerst in de borst en nou ook in de hals

Na heel veel onderzoeken is er nog niets gebeurd, maar heeft mijn man wel steeds zwaardere hoestbuien.
Afgelopen vrijdag was het zo erg dat ik de verpleegkundige bij de longarts heb gebeld voor een medicijn hiervoor. Na overleg met de longarts belde ze terug , dat ze ons niet kon helpen, maar dat we komende dinsdag toch voor weer een uitslag naar de longarts moesten .

Teneinde raad ben ik de winkels afgegaan om een middel te vinden voor de vastzittende hoest.

Bij de Lidl heb ik bruistabletten gevonden voor taai slijm en wel acetylcysteine Vrijdagmiddag de eerste gebruikt en vanmorgen kon hij al veel beter ophoesten en had ook beter geslapen. Ik weet niet hoe lang het helpt, maar dit hebben we dan toch mooi meegenomen.


14 reacties

Beste Hadielje,
Best vreemd dat ze niet even een middeltje kunnen voorschrijven, iets als fluimucil of zo. Mijn moeder hoest ook weer enorm en ik adviseerde haar de oncologieverpleegkundige te bellen, maar als ik jouw bericht zo lees dan twijfel ik. De vorigen keren dat ze belde (er was sprake van koorts en later een uitzaaiing onder haar oksel die groter en rood werd) vroeg de verpleegkundige naderhand "Bent u wat onzeker?". Ik wil de verpleegkundige daar nog op aanspreken maar mijn moeder wil dat niet.

heel veel sterkte met je man! ik weet wat jullie doormaken.

gr,
Baracca
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Mijn man heeft sinds lange tijd nu twee nachten doorgeslapen, en dat is toch mooi meegenomen.
Het ophoesten gaat ook veel makkelijker.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
fluimucil wordt inderdaad niet meer vergoed door de verzekering,maar eigenlijk toch inderdaad te gek voor woorden dat ze zelfs geen advies geven bah bah...zo afstandelijk, en meer inderdaad of er psychisch iets is..,
ik ga voortaan eerlijk gezegd zelf altijd gewoon naar mijn huisarts,vind ik veel fijner en ik kan vaak ook meteen terecht,maar ja ikzit dan eigenlijk ook ver weg van mijn behandel ziekenhuis Maastricht...
 ik gebruik trouwens nu ook regelmatig Jacob Hooy thee,voor luchtwegen...
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Vandaag toevallig in Kassa: grotere rol voor de huisarts in de behandeling van kanker, juist om deze redenen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor de huis- tuin- en keukenklachten ook liever naar de huisarts ga, ook al zijn deze een gevolg van de kanker of de behandeling. Ook voor mij is het niet duidelijk bij wie ik nou precies waarvoor moet zijn. Zeker nu mijn behandeling door het AVL overgenomen is: huisarts, lokale longarts, behandelend longarts of behandelend radiotherapeut?  Eigenlijk heb ik in het verleden wat dat betreft nog de beste klik gehad met de oncologisch verpleegkundige van het streekziekenhuis. Maar die klik moet er wel persoonlijk zijn, dat heb je niet alleen zelf in de hand.

groet,, Jan

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Jacob Hooy thee, waar kan je dat kopen? En ik ga zo meteen gelijk naar de lidl voor die bruistabletten. Mijn vader hoest zijn longen zowat uit zijn lijf, dus al werkt het maar een beetje, zou gewoon al heel fijn zijn voor hem
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Dat is toevallig! Mijn man heeft in December te horen gekregen dat hij kleincellige longkanker heeft met uitzaaiingen. Hij heeft de kuur goed doorlopen, maar dat hoesten.....hij word er gek van! Ook besproken met de longarts/oncologie die zegt dat het bij zijn herstel hoort. Maar ik ga dus nu ook eens naar de Lidl. Succes met uw man.

groetjes Diana 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
hallo, 
wat ik vaak neem bij die vervelende hoest is idd fluimicil of/en codeïne tegen de hoestprikkel.. zou ik wel even eerst overleggen met een arts of je man dat mag nemen. bij mij helpt die combi goed. hoop dat jullie hier iets aan hebben.
sterkte
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Hallo,

Deze middelen zouden evt kunnen helpen bij mensen die geen longkanker hebben, maar gewoon een verkoudheidje bij vastzittende hoest.

Dan is het bewijs van die Lidl tabletten nog, is Fluimucil...nooit bewezen.

De asst zegt niet voor niks dat ze niets kunnen voorschrijven! Dus zonde van het geld.

Een apothekers asst...

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Pareltje,

Hoezo zonde van het geld? Als mensen er toch baat bij hebben, dan is het toch
goed?
Groet, Tedje
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Ik hoest zelf ook nog steeds, ben ten einde raad toch maar weer acetylcysteïne is het zelfde als fluimucil gaan gebruiken,

Advies is wel neem liever 3 keer per dag 200mg in, dan 1 keer per dag 600mg, dan werkt het toch beter.

Moet zeggen, dat het toch ietsje helpt! Dus op naar Lidl!

Sterkte allemaal,

Pareltje

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Vreemd zaakje.. een beetje huis/longarts weet toch ook wat van symptoombestrijding.. bij mij werd een koutje een griep en toen een ontsteking vlak voor de diagnose van longkanker. Van de huisarts tot de bestralingen een kuurtje doxycycline en wat prednison - als een roos geslapen, pijn ging weg en luchtwegen heerlijk ruim. Longarts heeft zelf nog wat geprobeerd met verschillende soorten puffers (Ultibro en Salbutamol) met wisselend succes.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ik heb ook vreselijk last van de hoest. Daardoor slecht slapen en soms mijn hele stem weg. Na regelmatig een kuurtje gebruik ik daar ook fluimacil bij, dit ook op aanraden van de longarts. Als ik er niets aan doe heb ik zo weer longontsteking. Ook heb ik drie keer per week antibiotica als onderhoud en gebruik 3 soorten pufjes. Ik ben nu zover dat ik geen behandeling meer krijg maar mijn hoesten is gebleven vanaf dat ik ziek ben geworden 4jaar geleden. Maar op deze manier is het vol te houden.

Groetjes |Rineke

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Mijn vader kreeg een pompje en heeft dat een Hele tijd geprobeerd de huisarts kan je hier ook bij helpen ik heb niet zoveel aan de longarts en verpleegkundigen gehad van de oncologie helaas
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Bij het gebruik van flumicil wel rekening houden dat het verslavend werkt. Niet dat men er op zich ziek van wordt maar, je gaat er wel steeds meer van nodig hebben omdat het zijn  werkzaamheid verliest. 

Codeïne net zo natuurlijk. 

Laatst bewerkt: 05/04/2021 - 20:05