Ervaringen hyperthermie?

Openbaar gesprek
14 mei 2018 om 15.42,
gewijzigd 18 mei 2018 om 07.30
Zijn er mensen die ervaring hebben met hyperthermie? Bij voorkeur in combinatie met longkanker? Lees er veel positiefs over maar het wordt in NL zo goed als niet toegepast, alleen een kliniek in AMS doet dit volgens mij maar dat wordt niet vergoed. In het buitenland schijnt het wel al meer toegepast te worden. Ben op zoek naar ervaringen, bijwerkingen, enz. Bedankt!

6 reacties

Ha Kaat, bedankt voor je reactie! Ik heb de blog doorgelezen, wat een heftig en strijdlustig verhaal zeg... Hyperthermie is inderdaad prijzig, hoewel het bij bepaalde vormen van kanker nu in NL ook al toegepast en wel vergoed wordt, maar dat is alleen in een aantal aangesloten ziekenhuizen zover ik weet. Wel mooi dat er een stichting is zoals No Guts No Glory uit de link die je deelde om toch wat mensen aan aanvullende behandelingen te kunnen helpen!

Wij hebben inmiddels een Hyperthermie behandeling achter de rug en dat ging allemaal goed en vrijwel pijnloos. Effect ervan weten we niet echt, maar er is voldoende studie en bewijs van het effect van warmte op kankercellen, zeker in combinatie met chemo dus we hopen dat het wat helpt..!
Laatst bewerkt: 18/05/2018 - 07:30
Wat fijn dat het vrijwel pijnloos is geweest, de eerste behandeling. Ik hoop zo voor je dat het helpt, dat je meer tijd krijgt. En ja, een heftig en strijdlustig verhaal, dat zeker. Prachtig mens ook. Stichting No Guts No Glory helpt al een tijd mensen met financiële ondersteuning en heeft al aardig wat begunstigden meer tijd kunnen geven, voor zover je het geven kunt noemen. Een behandeling kunnen vinden in reservetijd is al niet eenvoudig, de behandeling ondergaan ook niet. Extra tijd is een welkom cadeau en wat zou ik dat graag in verpakking met strik willen geven. Dat kan ik niet maar wel met je mee hopen.
Laatst bewerkt: 18/05/2018 - 07:30

Ik kwam dit topic tegen, weet niet of het nog actueel is. Ik heb behoorlijke goede ervaringen met hyperthermie. Wel eens waar niet bij longkanker, maar bij alvleesklierkanker. Ik ben zo goed behandeld in het centrum in AMS die dr. Bachrach is echt een ervaren arts. Hij kijk niet alleen naar de mogelijkheden in zijn centrum hyperthermie, hij wist mij ook op het goede spoor te zetten van behandelingen in het VuMC. Bij mij ruim postieve ervaringen. 

Helaas wordt het inderdaad niet helemaal vergoed, ik kreeg slechts een gedeelte terug van de verzekeraar. Maar het bleek de investering meer dan waard, alle plekken (ook in de alvleesklier) zijn kleiner. Uitzaaiingen in de lever zijn niet meer zichtbaar 

Laatst bewerkt: 12/03/2020 - 14:12

Goedemorgen, 

Ik heb een vraag over hyperthemie?Mijn mama heeft 2 jaar geleden slokdarmkanker gehad was daarvan genezen maar ze kreeg erna zijn uitzaaiingen gevonden in hoofd,op longen en speekselklier. Hoofd waren alle uitzaaiingen weg,speekselklier heeft ze bestralingen gehad en de uitzaaiingen op de longen is ze voor uitbehandeld. Zou zij baad hebben bij hyperthemie?

Waar kan zei het beste contact mee nemen?

Laatst bewerkt: 26/03/2021 - 08:56

Ik had longkanker fase 4 en heb oa hyperthermie gedaan. Het bestaat bijna niet, maar toch is het waar; ik ben al lange tijd kankervrij. Ik heb een website gemaakt waarop alles staat wat ik eraan gedaan heb buiten de reguliere medische behandelingen om;

Https//terugnaargezond.nl

Ik hoop dat dit velen mag helpen. Ik was zelf namelijk wanhopig op zoek naar iemand die radicale remissie had (van de palliatieve fase terug naar helemaal beter) en ik ben dat nu onwerkelijk genoeg zelf geworden. Veel sterkte iedereen

Laatst bewerkt: 01/05/2021 - 21:32