Vaccinatie i.c.m.immunotherapie

Openbaar gesprek
9 maart 2021 om 20.48,
gewijzigd 10 maart 2021 om 09.47

Hallo,

Eerst even voorstellen.
Ik ben nieuw hier op deze website en dit is dan ook mijn eerste bericht.
Afgelopen september is op mijn 27e ongeneeslijke melanoomkanker geconstateerd.
Ik heb 1 keer immunotherapie gehad. Na een week kreeg ik een darmontsteking als bijwerking. Nu ik bijna genezen ben van die darmontsteking hoop ik snel mijn tweede immunotherapie te kunnen krijgen.

Mijn vraag aan jullie is:

Laten jullie je vaccineren tegen corona? Heeft jullie oncoloog een advies gegeven?

Hoor graag van jullie,

Wesly Ester

4 reacties

Beste Wesly,

Goede vraag.
We hebben ook een gespreksgroep 'Coronatijd - gezelschap en steun vind je hier', ik kopieer je vraag daar ook even heen. Hij blijft ook in de groep Huidkanker en Melanoom staan hoor, en de reacties blijven ook op 1 plek bij elkaar. Maar er zijn misschien mensen met een anderen vorm van kanker die ook immunotherapie krijgen en die je kunnen laten weten wat zij doen.

Hartelijke groet, Deborah (Community manager kanker.nl)

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 09:50

Hi Wesley,

Ik volg nu Immuuntherapie in het VUmc. Kreeg het advies mij gewoon te laten vaccineren. Bij griepvaccin raden ze dit, tot nu toe, af. Dit ivm het feit dat ze de invloed/gevolgen niet kennen. Maar griep is wat ongevaarlijker dan corona, daarom bij Corona gewoon vaccineren. 

Ik ben nu in principe schoon, dus krijg geen voorrang, gewoon regulier op mijn beurt wachten. Wat verder prima is, als het er maar snel aankomt.

Jij ook sterkte met je darmontsteking, hopelijk heb je straks goed resultaat van je therapie.

Mark

Laatst bewerkt: 15/03/2021 - 08:20

Hoi Wesly,

Ik (30 jaar) heb ook uitgezaaide melanoomkanker en heb 2 dubbele kuren immuuntherapie gehad (september en oktober 2020). Na de 2e kuur kreeg ik ook flinke darmontsteking. Daarna is er geen kuur meer toegediend omdat het vooralsnog goed z'n werk doet (alles blijft krimpen) en ze de kans op auto immuun reacties willen beperken.

In januari stelde ik dezelfde vraag aan mijn oncoloog (VUmc) .. Hij was er vrij nuchter onder en gaf aan dat ik me gewoon kon laten vaccineren.

Eva

Laatst bewerkt: 15/03/2021 - 13:38

Ik heb nog geen uitnodiging gehad. Ik word actief gevolgd dus niet in de gevarenzone (tot nog toe dan) In Pfizer heb ik wel vertrouwen, maar zover is het gelukkig nog niet.

Laatst bewerkt: 15/03/2021 - 16:02