Vaak moe / weinig energie

Openbaar gesprek
30 juni 2021 om 14.43,
gewijzigd 1 juli 2021 om 12.41
583 x gelezen

Hallo,

Vorige week heb ik mijn 3e immunotherapie gehad. Nu na het weekend ben ik heel snel moe en heb ik weinig energie. Normaal gesproken deed ik nog wel kleine klusjes in huis maar het is nu voornamelijk in bed of op de bank liggen. Kennen jullie deze klachten en hebben jullie nog tips om toch wat actiever te worden ?

Bedankt, 

Wesly

3 reacties

Beste Wesly110,

Wat vervelend deze ervaring met enorme vermoeidheid. Helaas komt het veel voor. 

Ik heb je gesprek dan ook gekopieerd naar de gespreksgroep Vermoeidheid. Het staat nu dus op twee plekken en de reacties zie je gewoon allemaal onder dit gesprek verschijnen. Ik hoop dat iemand tips voor je heeft.

Hartelijke groet,

Femke (Community manager kanker.nl)

Laatst bewerkt: 01/07/2021 - 12:49

Hi Wesley,

De vermoeidheid, heel herkenbaar. Bij mij werd na de 1e behandeling al gezien dan de schildklier was geraakt door de therapie, eerst super snel daarna, na de derde was ie ver beneden peil.

Ik heb mijn laatste therapie gehad begin april 2021 en heb inmiddels wat meer energie terug, maar ben er nog niet helemaal, het schijnt er bij te horen. 

Het belangrijkste is dat je goed naar je lichaam moet luisteren en deel de effecten met je behandelaar (dagboekje). Je kunt eventueel ook kijken naar je voeding (koolhydraatarme voeding kost minder energie om te verwerken en je houd daardoor meer energie over voor andere dingen).

Sterkte, 

Inge

 

Laatst bewerkt: 16/08/2021 - 08:10

Dag Wesley, ik ben nu een dik jaar verder na mijn laatste kuur met de immunotherapie (nivolumab). De kuur zelf leverde pas na mijn 7e behandeling  vermoeidheidsklachten op welke steeds sterker werden. Ik ben zelfs een tijdje minder gaan werken. Drie maanden na mijn laatste kuur ging het langzaam weer wat beter. Inmiddels  merk ik nog steeds dat beter ga dan een paar maanden geleden. Ik hoop langzaam maar zeker verder mijn energie terug te krijgen en ik hoop voor jou dat je energie ook weer terug komt. Doe rustig aan en proberen langzaam af en toe je grenzen te verleggen.  

Groeten uit Hoorn, Westfriesland.

Arnold

Laatst bewerkt: 13/11/2021 - 13:14