Kleincellige longkanker en longembolie.

Openbaar gesprek
20 november 2017 om 15.31,
gewijzigd 2 december 2017 om 21.36
Ik heb systeem sclerose, al 13 jaar. Mijn longen zijn licht aangetast door de longfibrose. Nu is er klein cellige longkanker bij mij geconstateerd. En principe zou ik geopereerd kunnen worden, ware het niet dat ik dus die longfibrose heb. Een operatie zou de corrosie kunnen doen versnellen en durven ze het niet aan. Heb nu mijn eerste chemo gehad.
Zijn er mensen die in een soort gelijke situatie zitten?
En zijn er mensen die alleen door chemo schoon zijn verklaard van hun klein cellige longkanker?
Liefs mappi77

5 reacties

Hoi mappie77,

De mensen met longkanker hebben een eigen groep en lezen hier in de hoofd-halskankergroep eigenlijk niet mee.
Om de kans op een antwoord te vergroten is het daarom slim dat je je bericht ook in de longkankergroep gaat plaatsen.
De link is longkanker

-Otto-
Laatst bewerkt: 20/11/2017 - 16:19
Hoi Mappie, bij toeval lees ik je bericht. Naast tongkanker heb ik namelijk ook (en al veel langer) systemische sclerodermie met longfibrose. Omdat een van de risico’s uitzaaiingen naar de longen zijn, word ik door mijn longarts in de gaten gehouden. Ik wist niet dat longfibrose een reden was om niet te opereren. Dat lijkt me best raar onrustig aanvoelen. Ik wens je veel sterkte en hoop voor je dat het goed komt!

groetjes Nath
Laatst bewerkt: 02/12/2017 - 21:36
Hoi Nathalie,
Hoe wordt jij dan behandelt?
Heb je T nog kanker of Longkanker?
Groetjes pappie.
Laatst bewerkt: 22/11/2017 - 17:58
Mijn vriend heeft al jaren sclerodermie in de ledematen en hoofdgebied en afgelopen augustus had hij aanhoudende keelpijn. Toen hij een bobbeltje aan zijn tong voelde bleek hij tongkanker te hebben. Artsen in het UMC kunnen niets zeggen over een vemoeden van een relatie tussen sclerodermie en tongkanker. Op internet wel maar hoe dit verband te verklaren wordt nergens uitgelegd....Aangezien het reconstructie gedeelte van de operatie is mislukt en de artsen huiverig zijn voor een nieuwe reconstructie (hij is pas 47 jaar) wil ik toch graag meer weten!! Weet iemand waar ik zoeken moet?
Laatst bewerkt: 02/12/2017 - 21:36

Hallo,

Ik heb sclerodermie en longfibrose. Er zit ook al jaren een knobbeltje onder in mijn long wat langzaam iets groter wordt. Weet iemand welke risicos ik  ivm de longfibrose loop als er een punctie in gedaan wordt? Of operatie om het te verwijderen?

Ben ik in het St Antoniusziekenhuis in Nieuwegein op de beste plek?

Laatst bewerkt: 22/12/2019 - 23:41