Bestaan er wel mensen, die 100% genezen zijn van hoofd-halskanker?

Openbaar gesprek
6 juli 2016 om 12.53,
gewijzigd 17 september 2017 om 12.00
Veel verhalen lees ik over soorten hoofd-halskanker en behandelingen en lotgenotengroepen, maar ik ben nog niemand tegengekomen, die echt 100% genezen is. Dus dat je gewoon kunt eten, drinken, praten, etc. ná alle behandelingen....
Zijn die mensen er wel?

21 reacties

Hoi Wybertje,

Die mensen zijn er wel, alleen omdat ze nergens last van hebben, hebben ze geen reden om in deze discussiegroep te gaan lezen en mee te praten en daardoor lijkt het alsof die niet bestaan.

-Otto-

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hallo Wybertje, tot nu toe ben ik zo iemand......... :) ik ben vorig jaar behandeld voor hoofdhalskanker (keelkanker en uitzaaiingen in de lymfenklieren- bestralingen en operatie). Ik heb nog steeds om de maand een controle in Erasmus en tot nu toe is alles goed. Godzijdank. Ik kan weer normaal praten, lachen en drinken. Mijn speekselklieren zijn kapot bestraald dus ik moet wel veel water drinken tijdens het eten. Maar daar ben ik intussen aan gewend. Mijn smaak is zo goed als 100% teruggekomen... alleen de smaakpapillen voor zoet zijn veel minder, maar daardoor blijf ik mooi op gewicht. Ook ga ik NOOIT weg zonder mijn 'flesje' ...om mijn droge mond vochtig te houden. Van buiten zie je niets aan me maar door littekenweefsel voelt het bestraalde gebied keihard aan van mijn oor tot mijn borst. Al met al geniet ik nu dubbel van het leven. Ik sport en maak muziek en doe alles weer wat ik hiervoor deed. Ik hoop dat dit zo blijft en ik hoop het ook voor jou. Ik wens je alle sterkte toe en hoop dat jij ook weer 'normaal' met je leven door kan gaan. Hartelijke groeten, Willy uit Vlissingen.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Willy, mooi dat het zo goed gegaan is. Je bent nog relatief "nieuw" met de ongemakjes. V.w.b. Dat littekenweefsel: Heb je al oedeem/litteken massage/therapie gepobeerd. Het duurt een poosje (bij mij 1,5 jaar), maar het resultaat is geweldig litteken zacht en oedeem weg. Verzekering vergoedt

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dag Wybertje,

Ik ben nu bijna 4 jaar geelden behandeld aan een tong carcinoom (achterkant tong in de keel) 35 bestralingen, veel pijn en problemen met eten destijds. De vraag is wanneer ben je genezen.... ik voel me wel genezen ook al heb ik veel last van de bijwerkingen (vooral droge mond tgv de kapotbestraalde speekselklieren) ik ben nog steeds onder controle, maar tot op heden alles oke, eten , drinken en praten gaan voor 99 0/0 goed dus wat wil een mens nog meer?
groet,
don
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Twee jaar geleden werd bij mij stemband kanker geconstateerd. Ik heb 2 operaties ondergaan en 40 bestralingen. Nu heb ik om de 3.maanden controle. Steeds spannend maar tot nu toe is het niet terug gekomen. Of ik totaal genezen ben weet ik niet dat zal de toekomst leren. Het enige waar ik nog last van heb is een droge mond en hoesten.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ik had in 2013 keelkanker, ben bestraald en verleden jaar genezen verklaard. Ik kan alles weer eten en drinken, praten gaat ook goed hoewel ik een verlamde stemband heb als gevolg van longkanker. Dat heeft dus niks met de keel te maken.
het kan dus wel ja.
zingen lukt helaas niet maar dat kon ik van te voren ook al niet (;
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
2015 ook diagnose keelkanker uitzaaiingen naar lymfklier 35 bestralingen 2 keer 40 sessies in zuurstoftank geweest smaak behouden droge mond dat wel los ik op met hele dag waterfles lopen schildklier wel kapot masr neem daar 1 keer per dag pilletje voor en gaat ook goed kan haast alles weer eten alleen ging ik voor uitslag mri scan en nu vonden ze 4 uitzaaiingen in me rug pfff dacht ik weer hele wereld op ze kop maar zit nergens anders nu gaan we voor second opini naar ander zh omdat ik wel wil weten wat ik heb doe geen oog mreer dicht ze wilde geen punctie nemen en dat is wel nodig voor te kunnen zeggen wat het wel is dus wel weer onzeker nu maar blijf wel positief
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hallo, mijn man kreeg in 2013 de diagnose keelkanker. Hij was toen 37. De tumor heeft zijn strotteklep helemaal weg "gevreten" hij heeft bestralingen en chemo gehad en hij is schoon. Heeft geen speeksel meer maar eten bijn alles. Soms is zijn stem erg schor maar dat komt omdat zijn stembanden een tik met de bestraling gehad heeft, gaat wekelijks naar therapie om het vocht weg te masseren.
Laatst bewerkt: 24/08/2017 - 15:23
Mijn moeder had een tumor van 6 cm in de keel, slijmvlieskanker, na 35 bestralingen tumor weg maar veel slijmklachten en dichte keel, nu strottenhoofdverwijdering en een stukje van de slokdarm word weg genomen, mag ik vragen waar en bij wie je de massage doet om slijm te verminderen?
Laatst bewerkt: 24/08/2017 - 15:23
Ik ben 27 jaar geleden geopereerd en bestraald aan een tumor onder de rechter stemband. ben sindsdien schoon. Kan gewoon eten en drinken maar na deze lange tijd gaat het praten niet meer zo goed. Dit omdat de spier van de slokdarm toch uitrekt en er minder geluid uitkomt. Heb ook veel meer last van nek en schouders dan in het begin maar na 27 jaar mag ik niet mopperen
Laatst bewerkt: 24/08/2017 - 15:23
Ja, die zijn er. Ik ben officieel genezen verklaard van strottenhoofdkanker. Kan na een lange periode van ellende weer eten , drinken, en praten na een aantal sessies bij een logopediste. helaas heb ik wel nog twee soorten longkanker, dat dan weer wel, maar heeft niets te maken met de keel. 🙄
Niet wanhopen dus
Laatst bewerkt: 24/08/2017 - 15:23
Hoi naamgenoot,

Twee soorten longkanker?
Je klinkt laconiek, maar jeetje..dat is nogal wat!
Is dat nieuwe kanker, of zijn het uitzaaiingen van je strottenhoofd?

Gelukkig dat het met je keel goed gaat.
Ik wens je heel veel sterkte bij de behandelingen t.b.v. je longen.

x Willy
Laatst bewerkt: 24/08/2017 - 15:23
Hoi, ik ben in maart 2012 tweemaal geopereerd aan speekselklierkanker. Zat in mijn gehemelte. Na de operaties nog 30 bestralingen gehad en voorzien van een zogenaamde ' klos' om het gat in het gehemelte te sluiten. Praat nu erg nasaal en het doorslikken van drogere voedselbestanddelen gaat soms wat moeizaam. Maar verder geen problemen en na 5 jaar (tot 10 jaar) nog tweemaal per jaar controle. Ik durf nu wel te zegen dat ik genezen ben.
Laatst bewerkt: 17/09/2017 - 12:00

Mijn man is in 2009 geopereerd, halsklierdissectie ( uitzaaiing door onbekende primaire tumor) en daarna 33 keer bestraald. Na een periode van ongeveer 1 jaar ging het eten e.d. weer redelijk oftewel mee te leven. Helaas na 9 jaar weer een bult aan de andere kant van zijn hals. Deze was ook weer kwaadaardig. Na div onderzoeken kwam wel na 9 jaar de onbekende tumor boven water. Zat op de tonsil/amandel.  Nu eerst 35 bestralingen en daarna de klier verwijderd. Herstel was zeer zwaar deze keer, met diverse problemen bv doordat een gebied wat al ‘s bestraald was weer bestraald ging worden. Maar helaas dat was niet alles.......na ongeveer 1 jaar (in januari 2019) hij was nog herstellende, weer een verdikking naast de operatie wond.  Helaas een kwaadaardig microcelletje zorgde voor een nieuwe en ditmaal inoperabele tumor. Deze tumor zit verstrengelt met de hoofdzenuw, halsslagader en halsspier. Niet te opereren of anders te behandelen. Voor een second opinieonderzoek nog naar het AvL geweest, deze sluit zich aan bij de mening van het Erasmus MC Rotterdam. Er werd nog een levensverlengende chemo aangeboden maar mijn man (62 jaar) heeft gekozen voor nog wat kwaliteit van leven. De verwachting is nog ongeveer een half jaar.

 

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 15:30

beste Thelo

Hoe gaat het met je man? Verschrikkelijk om opnieuw die bestralingen te moeten doorstaan en dan daarna nog weer een kankelcel te vinden die niet geopereerd kan worden :( 

Ik wens jullie heel veel sterkte. 

x Willy

 

Laatst bewerkt: 17/06/2019 - 19:09

In 2010 had ik op de tongrand plaveiselcelcarcinoom. In 2015 ben ik genezen verklaard. Inmiddels heb ik opnieuw op dezelfde plek een tumor. Het is toeval dat ik het weer heb zegt de specialist. Zelf heb ik wekelijks mijn mond en halsklieren bevoelt en bekeken. Altijd het gevoel gehad dat het terug kon komen.

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 22:35
Mijn dochtertje heeft de diagnose chordoma sarcoom ( zeer zeldzame agressieve vorm van botkanker ( familie weke delen kanker) dat zich op de wervelkolom zet, al van oktober 2010 tot nu nog bezig ... non stop ! ze had haar primaire tumor in de nek wervel C3 c4 en stukje C5 . Ze heeft op haar 10 jaar startend al vele zware chemokuren gehad , ondertussen al 6 operaties ( nu ligt ze in het ziekenhuis momenteel )van haar zesde in greep. Ze heeft een anderhalf jaar geleden ook al protonbestraling in Zwitserland gehad . Het is precies een straatje zonder einde ! In Belgie nog maar het tweede kindje met deze diagnose . Heeft nog iemand hier ervaring mee ? Groetjes Aïssa ( mama van kiana)
Laatst bewerkt: 27/11/2019 - 09:29

Och.. wat verschrikkelijk voor je kind, en net zo verschrikkelijk voor jullie; haar ouders en familie om zo'n jong kind te zien worstelen met deze k-ziekte. Het beheerst dus al de helft van haar leven.. Hoe is de prognose: is er hoop dat het ooit goed komt?

Ik ben onwetend over deze vorm van kanker maar ik wens Kiana heel veel beterschap en sterkte. Blijf hopen op een goede afloop:  wonderen bestaan! Niet de moed opgeven. Iedere dag worden er weer nieuwe medicijnen ontdekt.

Wat een prachtige foto van jullie.

Laatst bewerkt: 28/11/2019 - 10:59

fijn om deze reakties te lezen.  ik heb net gehoord dat ik keelkanker heb en mijn wereld staat op zijn kop.   verder hoor ik helemaal geen positieve berichten.  fijn te lezen dat het ook goed kan komen. 

Laatst bewerkt: 11/09/2020 - 11:00

Jazeker voel ik me genezen alleen zijn er dagelijks ongemakken als gevolg van radiotherapie. Droge mond doordat je speeksel kliertjes aangetast zijn maar ook door littekenweefsel moeilijker te ademen door de neus. Hierdoor klink je vaak nasaal. Hoe irritant is dat ! Altijd de vraag krijgen; ben je verkouden?? Ben hier al 1 x aan geopereerd en is flink verbeterd maar nog altijd is er littekenweefsel aanwezig. Maar ... ik voel me gezegend met de genezing. Dus wel helemaal genezen met enig ongemakken. Zo ervaar ik het.

 

 

Laatst bewerkt: 16/09/2020 - 21:31