Zijn dit symptomen van één hersentumor?

Openbaar gesprek
8 maart 2021 om 21.28,
gewijzigd 9 maart 2021 om 19.44
6905 x gelezen

Beste,

ik ben een jongen van 16 jaar.ik denk al 4 maanden dat ik een hersentumor heb,mijn klachten zijn - 3a4x per week lichte hoofdpijn op achterhoofd - soms misselijkheid bij opstaan uit stoel/bank -kippenvel op hoofd of been -trillende handen het stopt als de handen in beweging komt is op mijn been/tafel leg dat was het wel 

ik ben al 3x bij de dokter geweest heeft testjes gedaan maar het was allemaal goed hij heeft in de ogen gekeken en gekeken in de ogen of er verhoogde druk was in mijn hoofd evenwicht testjes op de knieën met een hamertje tikken naar de handen gekeken en oogbewingen ik sta bekend met stress en hyperventilatie en angst 

Wat denken jullie er over ik hoor het graag 

mvg samoth

8 reacties

Hallo Samoth,

Het is altijd lastig om de symptomen van hersentumoren goed te onderkennen, zelfs voor deskundigen. Veel van de symptomen komen namelijk overeen met stress, hyperventilatie en burn-out/overspannenheid.

Enkele van de door jouw aangegeven symptomen komen mij echter wel bekend voor, kijkend naar mijn eigen traject. Vooral de problemen met de ogen (kwam bij druk controle enz. in eerste instantie ook niets uit naar voren), later bleken de oogzenuwen door de interne druk erg geïrriteerd.

Daarnaast had ik ook laste van trillende handen en op een gegeven moment ook problemen met evenwicht enz. Hiervoor hebben ze destijds nog evenwichtsonderzoeken gedaan. Echter kwamen ze met achteraf de foute conclussie dat er aan hyperventilatie dan wel burn-out/overspannenheid zou liggen. 

Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes op hun plaats toen ze na een val van de fiets dachten aan een hersenschudding. Echter ging het ondanks veel rust enz steeds wat minder (hoofdpijn, duizeligheid , achteruitgang van zicht en het niet bijna niet kunnen verdragen van daglicht). Waarna ze uiteindelijk bij de huisartsen post (naa herhaald verzoek van mijn naasten) een CT scan hebben gemaakt en  het foute boel bleek.

Kort samengevat: Van de ene kant ga niet direct van het ergste uit (want de symptomen komen overeen. Echter laat je vooral ook niet zo maar afschepen. Want zoals aangegeven komen sommige van de symptomen ook juist wel overeen met die van mij destijds.

Sterkte en succes met het vervolg traject en houd vooral ook moed.

 

Groeten

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 09:23

Hoi Samoth,

Heel lastige vraag, heel veel mensen die met klachten zoals jij lopen hebben GEEN hersentumor. Heel veel mensen die wel een hersentumor hebben zijn niet bekend met een aantal van jouw klachten, zoals hoofdpijn en  trillende handen.
Ga vooral niet van het ergste uit, van hieruit kan ik uiteraard niet zeggen dat je geen hersentumor hebt, ik ben tenslotte geen arts.
Het lijkt me het beste om je huisarts duidelijk te maken waar je bang voor bent, misschien kan hij je geruststellen met de onderzoeken die hij tot nu toe heeft gedaan of wil hij nog extra onderzoeken doen.

Sterkte en succes,

HanM

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 12:36
13 januari 2022 om 23.29

Hallo HanM

Ik ben zelf ook een klein beetje in gedachten over of ik een hersen tumor zou kunnen hebben, ik voel een drukkende band om mijn hoofd, ik heb best vaak hoofdpijn, ook ben ik heel vermoeid en heb ik een enorm harde piep in mijn oren die nu 2 weken heel erg opvalt en zorgt voor slaap problemen. Ik ga morgen naar de huisarts maar weet niet helemaal wat ik kan verwachten. Weet u hier misschien al mee duidelijkheid over?

Laatst bewerkt: 13/01/2022 - 23:29

Hallo rocky2019

bedoeld u dat mijn klachten bij een hersentumor passen of juist niet met mijn ogen is niks ik zie gewoon goed m’n evenwicht is ook prima allen soms de trillende handen en het hoofdpijn en waar had u met name last van zou u ze op een rijtje kunnen zetten ?

mvg samoth

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 17:26

Hoi Samoth, 

hoofdpijn hoeft niet naar een hersentumor te wijzen, ik zou anders idd bij de dokter duidelijk je angst aangeven en misschien om een doorverwijzing vragen, want stress is ook niet goed, heel veel sterkte en succes 

Laatst bewerkt: 10/03/2021 - 18:49

Beste Samoth,

Ik heb een man met een hersentumor (gliobastoom graad IV) en een zoon met hypochondrie. De ziekte van zijn vader triggerde zijn angst heel erg. Belangrijk is dan om te komen tot ‘maatwerk’. Artsen zijn gericht op ‘uitsluiten’, maar dat helpt niet wanneer je zo angstig bent. Het zou fijn zijn wanneer je huisarts behalve het doen van testjes en uitsluiten van de diagnose hersentumor, ook contact met je onderhoudt om je gerust te stellen en je wellicht ook door te verwijzen naar een goede psychiater/psycholoog. Bij mijn zoon heeft dat geholpen en staat hij in middels weer in zijn eigen kracht. Dat wens ik jou ook toe!! Blijf vertrouwen houden, kijk naar wat je wel kunt en waarvan je geniet en hopelijk krijg je hierbij van je huisarts voldoende steun.

 

 

Laatst bewerkt: 15/03/2021 - 10:23