Hersentumor - Cannabis

Openbaar gesprek
26 mei 2019 om 12.13,
gewijzigd 26 mei 2019 om 12.26

Zijn er hier hersentumor patiënten die gebruik maken van Cannabis (oa. THC)?

Zoja, wat zijn jullie ervaringen hierin?

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van cannabis een positief effect kan hebben op het remmen van de groei van een kankercel, maar er is meer onderzoek voor nodig om deze relatie vast te stellen. Desondanks zijn er wel voldoende studies die aangeven dat het gebruik van cannabis relatief veilig in gebruik is. Als hersentumor patiënt wil je in je laatste stadium niet met de 'had ik maar' vraag zitten. Wie van forumleden maakt hier gebruik van, en doen jullie dit ook in samenwerking met jullie dokter, die hier eventueel de voortgang van kan meten met behulp van MRI scans? 

Door het gebrek aan bewijs zijn dokters sceptisch over het gebruik van cannabis, maar dat zou geen reden moeten zijn om het niet te proberen. 

Ik heb zelf geen kanker, maar bij een direct familie lid is een kwaadaardige hersentumor gediagnosticeerd. Zij is recent met de Gamma Knife behandeld en nu is het afwachten of dit effect heeft. Een operatie was niet mogelijk. Ik wil haar voorstellen om Cannabis in de vorm van olie te proberen. De 'juiste' dosis en leverancier is nog wel een onderwerp waar ik niet uit ben. 

21 reacties

Hoi Dizer, Ik heb het zelf nooit gebruikt, maar zou dit altijd wel even met een behandelaar bespreken i.v.m. de mogelijke schadelijke gevolgen in combinatie met andere behandelingen.  Was er helaas maar een wondermiddel. Ik weet wel dat velen het slikken om er rustiger van te worden, tegen de pijn e.d. Je moet ook rekening houden met de verschillende soorten, anders kun je er ook behoorlijk ziek van worden. Heel veel sterkte! Hugo

Laatst bewerkt: 27/05/2019 - 20:31

Hallo Dizer, ik kan je er wel wat over vertellen aangezien ik al een aantal jaren cannabisolie met THC gebruik. Ik ben 2x geopereerd  en behandeld met chemo en bestraling  voor een GBM (4e Graads). Voor het eerst 2006 en daarna in 2010. In beide gevallen kon de tumor in zijn geheel worden verwijderd. Ik prijs me gelukkig want ik leef nog steeds in relatief goede omstandigheden. In 2016 werd echter in maart een wit puntje van 3 mm op de MRI gezien. In september was het gegroeid tot 12 mm. Hoewel het niet duidelijk was wat het puntje nu eigenlijk was, was ik wel degelijk in paniek. Iemand uit mijn omgeving wees mij op de mogelijkheid van cannabisolie. Na veel research (m.n. afkomstig van de stichting mediwiet.nl) ben ik naar mijn huisarts gegaan voor een recept voor Bedrocan. Dit bedrijf maakt als enige in NL legaal wietolie wat wordt verkocht in de Transvaal apotheek in Den Haag. Maar omdat het maximale percentage Bedrocan circa 2% THC is (en een hoger percentage nodig is om echt effectief te zijn), ben ik uiteindelijk zelf wietolie gaan maken en gebruiken. Stichting Mediwiet.nl geeft workshops en je kunt daar ook de spullen aanschaffen. Lang verhaal kort: het puntje is binnen een half jaar verdwenen. Het was geen grapje, zie het maar als een chemokuur. Niemand kon vragen beantwoorden. Niet in het ziekenhuis, mijn huisarts en ook de stichting mediwiet kon mijn vragen niet beantwoorden. Nu gebruik ik nog steeds 2 druppels p.d. als onderhoudsdosis.

Voor meer info wil ik graag verwijzen naar mediwiet.nl

Succes,  en voor je familielid,  houd moedig vol!

 

 

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 17:23

Hallo Ellebelles,

ik slik nu ook wietolie (CBD 2% - THC 1,3%) van Transvaal Apotheek. Nu ik het zo lees wil ik graag weten welke verhoudingen jij gebruikt voor het zelf maken van Wietolie. Ik denk er al heel lang over om het zelf te maken....teel jij zelf hennep of koop je dat ook bij mediwiet?

vr.gr. visco

Laatst bewerkt: 16/10/2019 - 14:03

Hallo Visco,

Ik teel niet zelf, maar heb uiteindelijk voor mijn kuur 500 gr.! moeten kopen. Een grote AH-tas vol. Dit heb ik via via gedaan, maar je kunt in nagenoeg alle koffieshops snijdsel kopen. In 2016 kostte het 2 euro per gram bij een koffieshop in Haarlem. Hoeveel het nu kost weet ik niet.

In eerste instantie maakte ik olie met 30gr wiet per flesje van 15 ml. Dat viel erg zwaar. Het was de bedoeling om 20 druppels pd te nemen. Ik ben tot 14 gekomen en zat bij wijze van spreken de hele dag high op de bank. Daarna ben ik 20gr per flesje gaan maken (1:5).  Vanaf het moment dat het vlekje verdwenen was, ben ik 2 druppels pd gaan nemen icm ruwe cbd pasta (1 "rijstkorrel"). Dit als onderhoudsdosis. Het vlekje is nog steeds niet teruggekomen. Mijn scans zijn schoon.

Het lastige van zelf maken is dat  - itt tot de olie die je bij de Transvaal apotheek - het uiteindelijke percentage alleen kunt schatten.

Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt, mocht je nog meer vragen hebben, hoor ik het wel.

Groet en succes

 

 

 

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 10:56
Hallo Ellebelles, Ik heb een laaggradig hersentumor maar niet operable. Wil daarom ook wietolie gebruiken en zelf maken. Naast de verhouding is het ook het gehalte aan cbd en thc in de gebruikte plant zelf belangrijk. Heb je enig idee hoe hoog die is in de plant die je gebruikt voor je eigen olie? Of hoe heten de plantensoorten die je hiervoor gebruikt? De ene wietplant is de andere nog niet, er zit heel veel verschil in sterkte per soort plant. En was het een indica of stativa soort? Ben nog zoekende wat het beste is bij hersentumoren en hoe ik aan de toppen kan komen om het zelf te maken want zelf kweken is geen optie helaas. Gebruikte je ook al cbd in het begin erbij? Heb begrepen dat dat het psychoactive van thc kan onderdrukken. Groetjes
Laatst bewerkt: 19/02/2020 - 15:13
Op de site v mediewiet staat filmpje v muriel. Zij heeft ook hersentumor. En gebruikt al jaren thc. Weet niet of je dat al gezien hebt?
Laatst bewerkt: 21/02/2020 - 08:06
Ja dat heb ik gezien. Alleen wordt er niet verteld hoeveel thc de plant zelf bevat en hoeveel cbd. Om de een of andere reden vertelt niemand dat. Alleen hoeveel druppels ze neemt een hoeveel 't verdunt is. Kan ook geen nergens iets vinden om met haar privé contact hierover op te nemen, want zij en ik hebben wel hetzelfde.
Laatst bewerkt: 23/03/2020 - 11:32
Miss via contact stichting mediewiet? Ik heb wel de goede info gekregen. Maar via pers bericht carpe diem maureen hanlon. Op Facebook. Die heeft mij heel goed geholpen.
Laatst bewerkt: 24/03/2020 - 14:55
Hallo ellebelles, Welke soort wiet gebruik jij voor je hersentumor? Gebruik jij alleen de toppen of het snijdsel van heel de plant? Gr. Visco
Laatst bewerkt: 20/02/2020 - 15:48

Hoi Dizer,

Ik heb een hersentumor graad 2, dus een ‘langzame groeier’ die in 2014 ontdekt is, ik ben toen geopereerd en in 2017 ben ik bestraald. Ook ik gebruik wietolie met THC  en na de bestraling is de tumor bij iedere controle (MRI) ietsje gekrompen, tot verbazing van de neuroloog. Zij weet ook dat ik wietolie gebruik, maar wil er nog niet teveel over zeggen; ze houdt zich op de vlakte, maar vindt het prima, dat ik het op mijn eigen manier doe. Ik gebruik helemaal niets aan medicijnen en doe alles via goede biologische voeding en met alternatieve genezers. Ik heb veel energie en leef ten volle. Ik heb er dus goede ervaringen mee. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn ervaring. Veel succes gewenst.

Vriendelijke groet, Willy Jansen

 

 

Laatst bewerkt: 17/06/2019 - 21:47

Hallo. Ik ben ook geopereerd aan laaggradige hersen tumor. Wil je mij vertellen hoeveel thc je gebruikt. Ik neem nu 20 druppels ong. En ik wou je ook vragen of je alleen bestraald bent? Geen chemo dus. Op het moment weet ik niet zo goed meer wat het beste is.....van de artsen moet ik een jaar aan de chemo....Alvast bedankt. Groetjes 

Laatst bewerkt: 09/08/2019 - 10:12

Hallo Willy,

hoe gebruikt u de frankincense olie.

is dit merkgebonden, aangezien er veel prijsverschil is?

vr.gr. visco

Laatst bewerkt: 16/10/2019 - 14:20

Hallo Martijntje,

Ik ben alleen geopereerd in 2014 en bestraling in 2017. Ik heb chemo geweigerd , omdat ik geen grote hoeveelheid giftige stoffen in mijn lichaam wil; men kan zeggen wat men wil, maar er is nog nooit iemand genezen van chemotherapie. Het veroorzaakt heel vaak andere kanker in je lichaam en je lichaam verzwakt er heel erg door, terwijl je je energie juist enorm nodig hebt om de tumor te bestrijden. Helaas ben ik erg laat met deze beantwoording en ik hoop dus van harte, dat je nog niet hebt besloten om chemo te doen. Wat de THC betreft; ik gebruik 2 maal daags druppels 1 op 4; ‘s avonds voor het slapen gaan ( langzaam opgebouwd) 5 druppels en ‘s morgens 2 tot 3 druppels. Verder gebruik ik Frankincense olie van Doterra, hier heb ik over gehoord in de documentaire “The truth about cancer”. En ik heb het boek gelezen van Dr. David Servan-Schreiber; Anti kanker. Ook doe ik eigenlijk alles op de alternatieve manier, dus heel veel vitamines en mineralen. Voorgeschreven door alternatieve artsen. Zo weinig mogelijk medicijnen. Ik heb net de MRI gehad en krijg morgen uitslag, maar tot nu toe, staat de tumor stil en lijkt het alsof hij krimpt. Dus voor mij werkt deze aanpak super goed. Ik hoop dat je zo eerst voldoende weet, ik zal de mail wat meer in de gaten houden, zodat ik bij meer vragen, wat sneller antwoord kan geven. Ik wens je alle kracht toe om weerstand te bieden aan het ziekenhuis en om uit te gaan van je eigen kracht om beter te worden. Blijf positief!!!           

Hartelijke groet, Willy Jansen

 

Laatst bewerkt: 13/10/2019 - 15:25

Dank je wel voor je reaktie. Ik ga me verdiepen in de frankincense olie. De thc slik ik ook. Savonds 16 druppels. Overdag cbd en cbg. Groetjes

Laatst bewerkt: 15/10/2019 - 08:56

Hallo Willy,

Ik heb ook een kwaadaardige hersentumor (astrocytoom). Ik ben er aan geopereerd maar helaas zijn de kartelranden blijven zitten die na verloop van tijd weer aan gaan groeien. Ik heb inmiddels 28 bestralingen gehad en zit nu helaas in de strijd met chemo.

Wat doet de Frankinsence olie die jij gebruikt?

Ik gebruik na de week van chemo CBD 2% - THC 1,2%.  Omdat ik slecht slaap maar ook om de misselijkheid tegen te gaan. Al meerdere keren op het punt gestaan om zelf wietolie te gaan maken (ook op mediwiet.nl gekeken) maar wil dit eigenlijk na reactie van een medegebruiker weten welke hoeveelheden ik moet gaan gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen. 

Vr.gr. Visco

Laatst bewerkt: 15/10/2019 - 11:54

Kijk eens op de Facebook site Carpe Diem Maureen. Daar heb ik zoveel informatie gekregen. Je kan haar ook een persoonlijk bericht sturen. Zij weet ontzettend veel over cbd thc cbg en nog veel meer vit enz 

Laatst bewerkt: 15/10/2019 - 22:06

Goedemiddag Marijntje,

Ik heb mij aangemeld bij Carpe Diem, Maureen....bedankt voor de tip!

Vr.gr. Visco

 

 

Laatst bewerkt: 16/10/2019 - 13:55

Hallo Visco,

Jammer dat je met chemo bent begonnen; ik snap het wel, het ziekenhuis adviseert je en je wil je zo goed mogelijk blijven voelen en zo lang mogelijk leven. Ik kreeg na de operatie ( astrocytoom) ook het advies, om te bestralen en chemo te doen, maar mijn lichaam protesteerde hevig, ik was continue aan het huilen en had een heel slecht gevoel erover. Uiteindelijk heb ik geluisterd naar mijn lichaam, en heb ik niets gedaan. Ik ben wel op zoek gegaan naar andere manieren om te genezen en die heb ik gevonden. Wel heb ik na 3 jaar bestraling gedaan, 6 weken lang. Dankzij alle andere middelen die ik innam voor de bestraling en direct ook weer na de tijd, staat de tumor nu alweer een paar jaar stil. Maar je moet doen, waar je je zelf het beste bij voelt, alleen, vergeet niet, dat chemo een heleboel vergif is, waaraan je je lichaam bloot geeft en vaak veroorzaakt chemo ook weer kanker in andere organen, dus luister naar wat je lichaam je aangeeft. Je kunt ook tussentijds stoppen.

Wat de wietolie betreft, die gebruik ik in een verhouding 1 op 4 , verder gebruik ik CBD olie 10 % en Frankincense  van Doterra. Ik heb dit gezien in een Amerikaanse documentaire van Ty Bollinger: The truth about cancer: A global quest. Je kunt deze serie vast nog wel terug vinden op You tube. En ik heb mijn eetpatroon behoorlijk gewijzigd, alles biologisch en weinig vlees, meer vis. Van Frankincense gebruik ik 2x daags 2 druppels in de mond en wat ik ook neem is grote hoeveelheden vitamine C, langzaam opgebouwd naar ongeveer 15 gram per dag. En wat heel belangrijk is is positief denken, blij in het leven staan, dat werkt heel erg goed.

Ik wens je veel succes met wat voor beslissing je ook neemt en veel sterkte met de chemo kuur. Het allerbeste gewenst.

Hartelijke groet, Willy Jansen

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 10:40

Hallo Willy,
Een vraag over de Frankincense; ik lees dat je deze inneemt. Ik was geïnteresseerd, maar na veel inlezen op info pagina's, zie ik vaak dat Frankincense olie, oòk die van Doterra, niet ingenomen moet worden; Dat dit schade kan geven aan slokdarm en maag en dat het toxisch kan zijn. Neem jij de Frankincense onder begeleiding van een aromatherapeut in? Of op welke wijze neem jij de olie dan in? (verdund met iets?) 
Mijn vraag is ter informatie, voor mijzelf, ik ben nog steeds geïnteresseerd, maar door de informatie/waarschuwingen op internet ook wel een beetje bang iets verkeerds te gaan doen wat juiste schade brengt.

Zijn er meer mensen met ervaringen met Frankincense?

Groetjes, Sanbi.

Laatst bewerkt: 06/11/2019 - 21:28

Hallo Sanbi,

Ik heb het innemen van de Frankincense olie vanuit Amerika. Daar is een documentaire gemaakt door Ty Bollinger, The truth about cancer: A global quest. In deze docu nemen mensen die kanker ( in dit geval een hersentumor) hebben Frankincense gewoon in, 2 x daags 1 druppel. Dat doe ik dus ook en ik wrijf het ook op mijn slapen voor het slapen gaan. Ik doe dit al ruim 5 jaar en ik heb nog geen nadelige gevolgen ervaren. Mijn therapeuten vinden dit prima en ik blijf er goed gezond bij. Dus ja, misschien moeten we wat op internet staat soms ook wel met een korreltje zout nemen. Het is in ieder geval niet altijd de waarheid.

Ik hoop dat ik je zo goed geïnformeerd heb en wens je sterkte  met je ziekte en succes met wat je met je medicijnen doet. 

Hartelijke groet, Willy Jansen

 

Laatst bewerkt: 11/11/2019 - 11:04