Haar implantatie

Openbaar gesprek
17 februari 2016 om 21.20,
gewijzigd 17 februari 2016 om 21.20
Hallo ik ben Jonathan

ik heb 10 jaar geleden een hersentumor gehad. En heb daar twee operaties voor gehad. Ik ben er voor bestraald, maar ze konden niet alles verwijderen dus heb ik nog een deel van de tumor in mijn aders. Omdat het een risico zou zijn als zij het zouden verwijderen omdat ze dan me aders konden raken. En deze risico wou mijn moeder niet nemen omdat ik dan blind of verlamd kon worden.

Ik ben dus na de bestraling kaal gebleven. Ik ben later met mijn specialist in gesprek gegaan over haar implantatie. dit kon maar zij zou er nog achter aangaan om te kijken of het vergoed kon worden. Dit heeft ongeveer 2 jaar geduurd, ik had geen antwoord meer gekregen. Dus heb ik vorige week een bel afspraak gemaakt met mijn specialist, voor op 16 februari. Ik had haar weer gevraagd over de haar implantatie en als zij het al had onderzocht voor mij.

Ze had het onderzocht en ze heeft mij verteld dat het kon maar dat ze nog niet had kunnen onderzoeken als het vergoed kon worden. Maar volgens haar kon dit wel want ze zei als je kanker hebt gehad, of hebt of een medische aandoening hebt dat het meestal wel vergoed wordt. Ik ben daarna mijn zorgverzekering gaan bellen om te vragen als dit vergoed wordt. En ben ik in gesprek gegaan met mijn zorgverzekeraar. Mijn zorgverzekering zegt dat het niet vergoed kan worden dus dat vond ik ik een beetje raar dat het dus totaal niet vergoed wordt. ik heb daarna gebeld met het ziekenhuis UMC en op de UMC ben ik doorverbonden met het plastisch Chirurgie. Want mijn specialist heeft gezegd dat het via de plastische chirurgie moet gaan. Ze zei dat ik een brief binnen zal krijgen en dat zij mij zouden bellen voor een afspraak.

Ik was toen dus doorverbonden met de afdeling en heb gesproken over de haar implantatie. Hun zeiden tegen mij dat het waarschijnlijk wel vergoed moet worden. Dus had ik gevraagd hoeveel zo een haar implantatie zou kosten en als het vergoed zou worden. Daar heb ik nog geen antwoord op daar moet ik nog even over bellen en kijken als ik daar meer informatie over kan krijgen. maar mijn vraag dus is aan jullie als jullie mij misschien kunnen helpen hiermee en als jullie een oplossing hebben voor dit.

Alvast bedankt!