Wat betekent het coronavirus NU voor jouw behandeling?

De medisch specialisten doen hun uiterste best om patiënten met kanker zo veilig mogelijk door deze periode heen te helpen én hen zo optimaal mogelijk en naar de laatste inzichten te behandelen. Kankerspecialisten in Nederland en internationaal hebben hun kennis en inzichten gebundeld met betrekking tot de gevolgen van het coronavirus op kankerbehandelingen. Zij staan in nauw contact met elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken en het beleid voor mensen die behandeld worden voor kanker, op de meest actuele inzichten af te stemmen.

Wat het voor de medisch specialisten en voor ons allemaal zo moeilijk maakt is, dat het een nieuw virus is waar men heel ziek van kan worden. Zeker als je een verminderde weerstand hebt, heb je hier een hoger risico  op. Je behandelend arts zou daarom kunnen adviseren om een chemo- of immunotherapie pas op een later moment op te starten, of om een operatie of bestraling uit te stellen.

Wat betekent het coronavirus NU voor jouw behandeling?

4 reacties

Gisteren kreeg ik een telefoontje van de mammacare verpleegkundige. Ik ben verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis dan waar ik behandeld word. Ik heb daar 5 jaar geleden heel bewust voor gekozen. 

Ik vind dat zowel de regering als ons ziekenhuis goede maatregelen neemt om goede zorg te kunnen blijven geven. Om de zorg te kunnen blijven behappen, moet en wordt er heel zorgvuldig gekeken hoe ieders individuele behandeling moet zijn.

Voor mij betekent dit voor nu dat ik  2x immunotherapie ga krijgen om de 5 weken in plaats van om de 3 weken.

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 16:38

Bij mij is mijn herstel-operatie en mijn controle bezoek bij de poli cardio/oncologie uitgesteld. Jammer, maar verder niet zo belangrijk als échte behandelingen ofzo. We proberen het verder maar gewoon vol te houden allemaal.

Doordat mijn man en de kinderen hele dagen thuis zijn, moet ik een nieuw ritme zoeken. Met de vermoeidheid is dat soms even lastig. Maar voorlopig gaat het. Maarja, dit was pas week 1 natuurlijk...

Laatst bewerkt: 22/03/2020 - 16:27

Gelukkig gaan mijn bestralingen gewoon door. Zeker omdat er geen protocol was mocht je toch moeten stoppen. Dan zou het zomaar kunnen dat ik helemaal opnieuw moest beginnen. Ik heb er nog 3 te gaan dus dat ga ik wel redden. Feit dat de kinderen thuis zijn in combinatie met mijn vermoeidheid vindt ik best moeilijk. Ik wil niet steeds zeggen dat ik moe ben, hersenen werken blijkbaar ook stukken minder, en ik ga ook veel minder even liggen. Dat merk ik goed. Maar gelukkig gaat het verder prima met me en hou ik me keurig aan de richtlijnen. Kinderen mogen hier ook niet naar buiten toe. 

Laatst bewerkt: 23/03/2020 - 08:05

Vandaag gebeld met de verpleegkundige over mijn palbociclib. Vandaag laatste inname van mijn 3 wekelijkse anti-hormoontherapie. Advies is om een maand te stoppen met palbociclib i.v.m. de weerstand. Wel doorgaan met de letrozol.

Laatst bewerkt: 23/03/2020 - 16:12