spierpijn na de complete behandeling chemo

Openbaar gesprek
12 april 2015 om 08.56,
gewijzigd 26 september 2016 om 17.25
hallo allemaal,

ik ben sinds 4 weken klaar met de complete behandeling van borstkanker, ik heb een borstbesparende operatie gehad, 21 bestralingen en 6 chemokuren (TAC). Ik heb tehoren gekregen dat ik nu 14% kans heb dat de kanker terug komt, dus al met al niet voor niets de behandeling doorstaan.
Maar nu heb ik na mijn laatste chemo heel veel last van spierpijn in mijn benen, en armen en die pijn gaat ook niet weg, eerst dacht ik nog dat ik teveel gedaan had, maar ik heb nu al 2 weken pijn en het lijkt zelfs wel ofdat het erger wordt. Ik heb plastabletten en het vocht is weg, maar de pijn is er nog steeds. De dagelijkse dingen die tijdens en voor de chemo zo vanzelfsprekend gingen zijn nu een zware inspanning.
Wie heeft hier ook ervaring mee en wat kan ik hieraan doen?

Met vriendelijke groeten
corrie

7 reacties

Beste Corrie, ik heb ook vier weken geleden de laatste chemo ondergaan en heb nu veel last van spierpijn in benen en armen. Hoe is het jou vergaan?
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hai Corrie,

Ik ben nu een jaar verder maar ik heb nog steeds veel pijn in mijn benen. Gaat ook maar niet over. Vooral trappen lopen of omhoog klimmen gaat nog steeds met veel pijn in mijn benen. Heb al van alles geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Waarschijnlijk gaat dit ook niet meer weg.
Heb geen oplossing. Er mee leren leven dat is er wat er tegen mij wordt gezegd.
groeten
Thera
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Heb het al vaker geschreven hier, ze gaan onderhand denken dat ik aandelen heb, maar ik slik sinds een klein jaar Gabapentine 300 mg. Ik had erg veel pijn in mijn benen vooral in de nacht. Het helpt mij heel goed.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hallo,

Heeft er iemand een verklaring voor die spierpijn? Is er iemand bij wie het na verloop van tijd wél overging? 

Laatst bewerkt: 05/06/2020 - 15:04

Ik heb ook veel pijn in de spieren na de chemo. 21 april d laatste gehad. In me armen,rug,schouder,benen. Dacht ook ik doe teveel omdat je natuurlijk tijdens de chemo en operatie weinig deed in verhouding tot nu. Maar is knap lastig. Loop nu bij de fysio sinds kort. 

Laatst bewerkt: 15/06/2020 - 02:10

Ik ben gewoon alles blijven doen na de operatie en tijdens de chemo. Ben er intussen achter dat de spierpijn veroorzaakt wordt doordat chemo giftig is voor zenuwen en spieren zijn ook bezenuwd. Het heeft de tijd nodig die de hele chemo geduurd heeft om te herstellen. Herstelt het in die tijd niet, dan heb je kans dat het blijvend is. Mijn benen doen intussen minder pijn, alleen mijn armen nog en een beetje last van mijn rug.

Laatst bewerkt: 15/06/2020 - 08:22