Nieuwe bijwerkingen ervaren bij overstap Tamoxifen van merk Sandoz naar die van merk Aurobindo?

Openbaar gesprek
24 april 2017 om 14.40,
gewijzigd 7 juni 2018 om 06.50
7560 x gelezen
Heeft iemand ervaring met de overstap van het medicijn Tamoxifen van het merk Sandoz naar Tamoxifen van het merk Aurobindo? Zijn er positieve of negatieve veranderingen als bijwerking geweest? Alvast dank voor je antwoord.

16 reacties

Dit merk ken ik niet, maar waarom ga je over op een ander merk? Is het weer zo dat Sandoz niet te leveren is? As dat zo is merk ik dat nu al voor het derde jaar achter elkaar. Ik heb ook nog een bestelling staan bij de apotheek, ik hoop dat die het nog wel heeft.

Maar, je vraag gaat over ervaringen bij de overstap. ja, die zijn er wel degelijk. Als je in de rechterbovenhoek "Sandoz" intypt krijg je naast een aantal andere artikelen over Sandoz een aantal ervaringen (in de discussies)

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dag Doortje,
Ik weet nog niet of ik overga op een ander merk, maar mijn apotheek wil/kan mij Sandoz niet meer leveren.
Te duur. Mijn ziekenhuisapotheek wil het wel leveren, dus kan ik aan Sandoz komen.
Maar doordat ik me door deze situatie in de verschillende merken ben gaan verdiepen, zou ik graag ervaringen van lotgenoten lezen.
Mogelijk geeft Aurobindo minder klachten...
Lareb geeft aan dat het Tamoxifen deel hetzelfde zou moeten zijn en dat alleen de hulpstoffen verschillend zouden kunnen zijn.
Hoe dan ook, ben ik benauwd voor nog meer klachten, want Tamoxifen geeft ook mij bijverschijnselen.
Ik zit niet te wachten op weer een onzekere periode als gevolg van een ander merk.
Vandaar mijn vraag op dit forum.
Vriendelijke groet,
Joke
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste Jozi

Aurobindo ken ik niet. Ook ik moest overstappen van Sandoz naar een ander merk (Mylan) omdat mijn verzekering Sandoz niet meer vergoedde. Sandoz is 1 euro per maand duurder. Ik ben overgestapt om Mylan en merk geen verschil met Sandoz. Ik heb last van opvliegers en die heb ik met Mylan nog steeds. Dus, misschien maar gewoon proberen en afwachten? Volgens mij reageerdet iedereen anders.

Sterkte

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dag Jlo,
Na mijn vakantie ga ik het inderdaad proberen en hoop op minder klachten.
Dank voor je reactie.
joke
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste,
Sinds half februari neem ik ook Tamoxifen (Nolvadex - D) van AstraZeneca. Dit verkrijg ik gratis bij de apotheek (in België). Ik lijd aan 80% van de beschreven nevenwerkingen en een alternatief met minder bijwerkingen zou heel erg welkom zijn. Tamoxifen is een zware afbreuk van mijn levenskwaliteit. Mijn Belgische arts stelt voor, indien de bijwerkingen niet minder worden, om na 3 maanden Femara te nemen die een zwaar effect zou hebben op de gewrichten maar misschien minder van de andere nevenwerkingen veroorzaakt bij mij. Nevenwerkingen die ik heb zijn : opvliegers, gewrichtspijn, permanente hoofdpijn, zichtverlies, stemmingswissels, slapeloosheid en aanhoudend hongergevoel.
Suggesties over alternatieven zijn meer dan welkom.
Groetjes,
Mieke


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
bij mij staat tamoxifen mylan ,heb erge klachten v obsipatie ,is dat weer een ander medicijn ?
Laatst bewerkt: 09/10/2017 - 14:21
Hallo Jozi,
Ik ben na verhuizing ( dus ook van Apotheek) overgestapt van Sandoz naar het merk Aurobindo, de nieuwe Apotheek had geen contract met Sandoz.
Ik heb Tamoxifen Sandoz bijna 2 jaar geslikt en heb veel nare bijwerkingen.
Ik was toch heel angstig om over te stappen op een andere merknaam, i.o.m de apotheek heb ik één doosje meegenomen en deze is nu bijna op.
Ik hoop dat ik het nu lang genoeg slik om te kunnen oordelen wat het verschil is...
Ik heb ( op dit moment ) niet meer of andere bijwerkingen van Aurobindo, ben zelfs iets minder zwaarmoedig en slaap beter...
Succes!
Groet Marianne
Laatst bewerkt: 07/06/2018 - 06:50
Dank Marianne, overstappen blijft spannend.
Ben blij dat je klachten niet verergerd zijn.
Ga waarschijnlijk binnenkort overstappen op andere medicatie.
Ben benieuwd.
Groet,
joke
Laatst bewerkt: 07/06/2018 - 06:50

Ik kreeg na 4 jaar Tamoxifen van het merk Sandoz ineens het merk Aurobindo vd apotheek. 
Ik merkte direct dat ik weer heftigere opvliegers en de stijfheid in m’n lijf weer toenam. Ik ben na enkele weken weer terug naar m’n oude merk gegaan maar heb ook nu weer behoorlijke bijwerkingen. Slecht slapen zweten ongelooflijk moe

Laatst bewerkt: 01/06/2021 - 19:53

Ik heb wel ervaring met het wisselen van merk Tamoxifen,  maar niet specifiek Aurobindo. Ik ben van PCH naar Sandoz gegaan. Enkele weken slaap problemen gehad, een toename van opvliegers en zweten. Daarna zijn de klachten  geleidelijk verdwenen. Mijn huisarts geeft nu aan bij de apotheek dat de Tamoxifen van het merk Sandoz moet zijn. Ik krijg nu niet steeds weer een ander merk en dat is wel zo fijn. Het merk maakt op zich niet zoveel uit, het gaat om het wisselen wat (tijdelijk) vervelend kan zijn. 

Hopelijk heb je hier wat aan, succes!

Laatst bewerkt: 04/06/2021 - 19:31

Hi Rosalinde, 

na hoeveel weken gebruik werden die slaapproblemen minder?

Gr Petra

 

Laatst bewerkt: 08/10/2022 - 08:58

Ik slik nu 3,5 jaar Tamoxifen van Sandoz. Tussendoor heb ik een keer Tamoxifen van Aurobindo gehad maar ik had ook gelijk meer en nare bijwerkingen als van het merk Sandoz.

Ik heb de situatie uitgelegd aan de apotheek en sindsdien krijg ik alleen Tamoxifen van Sandoz.

De werking van de verschillende merken is hetzelfde maar de toevoegingen verschillen waardoor je anders kunt reageren op de verschillende merken.

Laatst bewerkt: 05/06/2021 - 07:42

Beste Joke,

Ik gebruik Tamoxifen van Aurobindo. Ik heb begrepen van mijn Apotheek dat Tamoxifen van Sandoz niet of slecht leverbaar is. Ook mijn zorgverzekeraar heeft Aurobindo van zijn voorkeurslijst afgehaald en zou ik moeten overstappen naar Mylan. Het bestanddeel Tamoxifen is dan misschien wel hetzelfde maar ik weet uit ervaring met de anti-conceptie pil dat de hulpstoffen ook een bijdrage leveren aan eventuele bijwerkingen. Ik ga nu door met Aurobindo maar het heeft wel een paar maanden geduurd voordat de bijwerkingen enigszins stabiliseerde maar dat is denk ik wel met elk merk het geval. 
Succes

groet Carolien

Laatst bewerkt: 19/06/2021 - 10:40

Hi Carolien, 

Hopelijk heb je zo min mogelijk last van je medicatie. Ik gebruik inmiddels geen medicijnen meer. De voorgeschreven 5 jaar zitten erop. Hopelijk is het nooit meer nodig. Ik wens je alle goeds en gezondheid toe. 

Vriendelijke groet, joke

 

 

Laatst bewerkt: 21/06/2021 - 10:20