Nab-paclitaxel gemcitabine

Openbaar gesprek
18 augustus 2018 om 11.15,
gewijzigd 22 augustus 2018 om 15.29
Ik start volgende week met de nab-paclitaxel gemcitabine kuur. Wie heeft ervaring ermee en wat kan ik verwachten? De folfirinox heb ik al gehad en deze kon ik goed verdragen. Bij de folfirinox wel haarverlies maar niet kaal, moet ik nu wel naar pruik gaan kijken?

11 reacties

Mijn partner verloor veel haar, maar werd niet kaal. Hij kreeg kleine krulletjes. Dit is ca. 2 jaar geleden en hij heeft zijn haar weer terug, geen krulletjrs meer en iets dunner.
Laatst bewerkt: 19/08/2018 - 18:01
Mijn man heeft deze kuur, ook na folfirinox, wat hij ook goed verdroeg. Na 6 maanden gemcitabine en 10 kuren folfirinox had hij nog haar maar met deze kuur viel na de eerste ronde alles snel uit. Verder verdraagt hij deze kuur ook redelijk, met iets meer wisselende symptomen dan de vorige kuren (soms koorts, vermoeidheid of buikklachten) maar al die bijwerkingen verschillen zo per persoon. Sterkte
Laatst bewerkt: 21/08/2018 - 18:33
Hallo,

Ik heb een andere vraag. Waarom zijn jij, Justdoit, en de partner van Jamie, met de Folfirinox gestopt als het goed te verdragen was? Is dat na een bepaald aantal kuren zo of was de Folfirinox niet meer werkzaam?

Groet,
Marijke
Laatst bewerkt: 20/08/2018 - 16:00
Ik heb 2x 12 kuren folfirinox gehad. De werking wordt minder, daarom nu andere kuur. Kijken of deze wat doetšŸ™šŸ¼šŸ€
Laatst bewerkt: 21/08/2018 - 07:26
Goede vraag. De arts besloot te stoppen. Ze vond dat het niet meer werkzaam was en dat baseerde ze op het feit dat het buikvocht (ascites) weer toenam. Dit was ik meen na 10 kuren. Ze wilde dit eigenlijk na 8 kuren al doen. Wij waren daar toen erg door overvallen, ook omdat het goed verdragen werd en we hier lazen over mensen die veel meer folfirinox kuren kregen en omdat het op andere fronten (markers, spijsvertering) wel iets leek te doen. Zelf ben ik lange tijd nog niet 100% van deze beslissing overtuigd geweest, maar ook een andere arts bevestigde dat hij deze keuze zou hebben gemaakt. Omdat de nieuwe kuur ook iets leek te doen werd het weer makkelijker te accepteren. Ik merk dat de twijfel hierover bij mij weer makkelijk oplaait.
Laatst bewerkt: 21/08/2018 - 10:28
Dank voor jullie antwoord. Mijn man is inmiddels 15 Folfirinox kuren verder, maar nu verder oplopende tumormarkers. Zou dus zomaar kunnen dat nu de werkzaamheid ook minder wordt. Het is goed te weten dat er dan nog een alternatief op de plank ligt. Het zal inderdaad moeilijk worden de beslissing te accepteren om te stoppen met het best werkende middel tot nu toe. Eerst maar weer eens de CT afwachten.
Ik ben blij dat de nieuwe kuur aan lijkt te slaan bij je man, Jamie. Voor Justdoit hoop ik hetzelfde.
Groet,
Marijke
Laatst bewerkt: 21/08/2018 - 18:33
Mijn vader heeft 4 keer Folfironox gehad voor zijn Whipple en daarna nog 3 kuren. Moest eerder stoppen vanwege een niersteen toen. De kanker is 1.5 jaar onder controle geweest en toen het weer terug kwam kreeg hij ook Gem. Het werd verkocht als zijnde een stuk milder dan Folfirox, maar hij verdroeg het echt heel slecht. Na 2 kuren was hij volledig kaal. Hij zou 2x een serie krijgen van 3 behandelingen maar hij moest stoppen na 1 serie. De tumor was zelfs nog gegroeid.
Laatst bewerkt: 22/08/2018 - 15:29

Hallo allemaal,

Ik ben heel blij met dit forum ! Het blijkt dat er nogal verschillende protocollen zijn in ziekenhuizen in NL.

Mijn man heeft uitgezaaide AVKK en heeftĀ 12 x Folfironox kuren gehad. Na 8 kuren succesvol en na 12 kuren toch groei. Hij krijgt nu geen chemokuur meer aangeboden, als we iets willen moet hij meedoen aan zware studies.

Ik begrijp uit jullie verhalen dat er wel degelijk andere kuren zijn. Mag ik weten in welk ziekenhuis jullie onder behandeling zijn? Wij moeten namelijk naar Belgie om nog een reguliere kuur te krijgen, maar wil liever iets in de buurt.

Dank alvast voor jullie antwoorden.

CorineĀ 

Laatst bewerkt: 06/12/2018 - 18:08

Hallo allemaal,

Na een second opinion wat ook een slechte uitslag gaf dat het AMC mij niet kan opereren hebben zij mij een palliatieve zorg gegeven namelijk tweede lijn Gemcitabine en Nab-Paclitaxel ik heb beide online bekeken dat zag er niet goed uit heel veelĀ nare bijwerkingen mijn vraag wie heeft deze behandelingen gehad en wat is uw ervaring hiermee bvd.

Vriendelijke groet, Astrid

Laatst bewerkt: 22/02/2021 - 12:22

Beste Astrid, wat een verdrietig nieuws. HetĀ is heel persoonlijk en moeilijk te voorspellen welke bijwerkingen je krijgt. Bij mijn man waren ze bij deze combi en ook bij folfirinox vrij mild. Je zou kunnen proberen hoe het gaat. Heel veel sterkte

Laatst bewerkt: 23/02/2021 - 08:02