hoe lang leeft iemand met alvleesklierkanker?

Openbaar gesprek
9 december 2015 om 19.38,
gewijzigd 10 december 2015 om 17.48
Mijn zus heeft alvleesklierkanker met uitzaaiingen en het gaat niet goed met haar, de uiteindelijke diagnose is eind juni gesteld en nu slaapt ze heel veel en ligt alleen nog maar op bed, de arts heeft de pijn nu redelijk onder controle, maar zij heeft heel veel pijn gehad,zij heeft nu morfinepleisters en neusspray tegen de pijn, en natuurlijk nog allerlei andere medicatie tegen de misselijkheid en voor de stoelgang, en voor de zenuwpijnen enz. ik weet zo uit mijn hoofd niet wat ze allemaal gebruikt, wij (de familie) schrijven alles op wat en wanneer ze iets neemt.
Graag zou ik van lotgenoten horen die dit ook mee maken of hebben meegemaakt, welke medicatie en wat wel en niet helpt of geholpen heeft.

2 reacties

Beste Marcar

Het is moeilijk of zelfs niet te zeggen hoe lang iemand leeft met alvleesklierkanker het hangt er van af heb je een tumor of is hij weg gehaald heb je uitzaaiingen heb je chemo gehad enz enz er zijn patiƫnten die die een jaar twee jaar of zelfs 7 jaar ermee leven ik ken iemand daar was het ontdekt en hij stierf 5 weken later Ik zelf heb het geluk dat ik er al 4 1/2 jaar mee rond loopt en toch al een jaar uitbehandeld ben, In R.dam hebben ze gezegd dat ik Oud en Nieuw 2014 niet zou halen . Zo zie je er kan niets over gezegd worden .
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Ik zie dat dit een gesprek is van 3 jaar geleden. Omdat ik zelf ook Alvleesklierkanker heb,ben ik erg benieuwd hoe het met u gaat.

vr. Grt Jacques

Laatst bewerkt: 29/05/2020 - 07:47