Weer een blok afgesloten

Na een week vertraging vanwege de longontsteking en ziekenhuisopname heb ik dan uiteindelijk de vierde en laatste AC kuur gehad. Nu, vier dagen na de chemo, gaat het redelijk. Ik ben moe en mijn gezicht kleurt 's avonds weer helemaal rood, heel gek. De misselijkheid valt mee. Even een tijdje rust met een gezellig familieweekend in het vooruitzicht. Daarna start een blok met 12 wekelijkse kuren Taxol, en elke drie weken een injectie met Herceptin, gedurende een jaar.
Ik tel af. Na de Taxol kuren zou het allemaal weer moeten gaan opbouwen, volgens mijn idee. Maar tot op heden is niets exact gelopen zoals gedacht . . . . Niet dat het allemaal heel erg is, maar je kunt er geen peil op trekken.
Ik probeer te genieten van de goede dagen, en eigenlijk ook van de slechte. Ik was vandaag van plan in bed te blijven, het mooie weer en visite dwongen me toch in actie te komen. En dat is toch beter. Volgende week weer veel te doen: een hartfunctietest, naar trombosebeen laten kijken, mijn pruik laten opknappen . . . .
Ik merk dat de mensen om me heen wat meer afstand nemen, een paar uitzonderingen daargelaten. Ik vind dat prima. Ik heb geen kanker (meer), maar probeer uit alle macht om terugkeer te voorkomen. En dat is zwaar. Maar laat mij maar in de achtergrond mijn ding doen. Ik ben niet zielig, ik kom er wel! Hoe dan ook!

6 reacties

Hoi Heleen,
Mij is verteld dat het rode gezicht komt door het medicijn Dexamethason. Ik heb er ook last van.
Gelukkig is dat na een paar dagen over. Op naar de volgende fase!
Groetjes Jeannette
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Fijn dat je weer een fase hebt afgesloten. Gun jezelf de rust om je lichaam te laten herstellen en inderdaad er is geen peil op te trekken, heb ik ook ervaren. Neem het zoals het komt. Een warme groet, Jerrel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Heleen, toi toi toi voor de taxol kuren. Ook daar weer aftellen. Wat fijn dat je je ervan bewust bent dat ook de slechte dagen genietbaar zijn. Groet!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Heleen,
wens je veel sterkte bij de slechtere dagen en de komende Taxol kuren!
Geniet extra van je goede dagen.
Liefs
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hee Heleen, daar kan je weer een streepje achter zetten. Ik heb gister de eerste AC kuur gehad en tot nu toe gaat het best oke. Je had gelijk toen je zei dat het goed te doen is. (even afkloppen) Ik heb ook dat rode gezicht en inderdaad heb ik ook begrepen dat dat komt door de Dexamethason. Geniet !
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Jlo, geef je lichaam en je geest de tijd om weer op te krabbelen. En geniet vooral van de momenten dat je je goed voelt!
Zet ' m op!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14