Elke dag een beetje Nieuwjaar!

Zegeningen

Op de overgang van Oud naar Nieuw blik ik terug op het afgelopen jaar. Of eigenlijk op de afgelopen 21 maanden, gerekend vanaf maart 2019 toen ik mijn diagnose kreeg. Wat is er die afgelopen 21 maanden ongelofelijk veel gebeurd! Met veel dieptepunten maar ook lichtpuntjes en mijlpalen. Op de overgang naar het nieuwe jaar tel ik daarom mijn zegeningen. En dat zijn er best veel! Dus hoog tijd om daar eens een stukje over te schrijven. Bij deze!

Ik kan weliswaar nog niet alles wat ik voor mijn ziekte wel kon en ik heb nog last van late kanker-klachten, zoals vermoeidheid, concentratie-en geheugenproblemen, maar mijn herstel gaat nog steeds stapje voor stapje vooruit. En er zijn veel mijlpalen die ik sinds het begin van mijn ziekte heb bereikt. Allemaal bewijzen van een nieuw leven!

 

Mijlpalen

Eigenlijk is Nieuwjaar voor mij niet aan een specifieke datum gebonden.  Want het afgelopen jaar heb ik heel vaak gevierd dat het voor mij Nieuwjaar was. Omdat zoveel bijzondere mijlpalen alweer 1 jaar geleden zijn. Bijvoorbeeld de eerste chemo en alle andere chemo’s die ik heb doorstaan. Elke keer fysiek een dal maar tegelijkertijd ook een mijlpaal. En daarna het ziekenhuisbericht dat mijn tumorwaarden voldoende waren gedaald om mij te opereren. Wat een mijlpaal was dat! Anders was ik er nu beslist slechter aan toe geweest.  En nog later de gynaecoloog die mij vertelde dat mijn operatie geslaagd was. En dat ik na een bovengemiddeld lang ziekenhuisverblijf en aansluitend verblijf in een zorghotel, na totaal bijna 1 maand eindelijk weer naar huis mocht. Weer een belangrijke mijlpaal! Of bijvoorbeeld toen ik 8 weken na mijn operatie voor het eerst weer een klein stukje kon fietsen. Hoe fijn was dat! En dat ik dit voorjaar weer in de appelboomgaard in mijn eigen woonplaats stond en opnieuw de appelbomen in bloei kon zien en ruiken. Voor mij een betekenisvol bewijs dat ik nog leef!

 

Elke dag Nieuwjaar

En zo zijn er veel mijlpalen die ik het afgelopen jaar heb gevierd omdat de eerste keer hiervan alweer een jaar geleden was. Op al die dagen is voor mij telkens een nieuw jaar begonnen. Elke keer weer een stapje op mijn weg naar verder herstel. Bijvoorbeeld ook de eerste keer dat ik weer eens lekker voor vrienden kon koken in plaats van zij altijd voor mij. Of dat ik na 1,5 jaar geen huishoudelijke hulp meer nodig heb. Opnieuw het begin van een nieuwe fase!  

Wil je de rest van mijn blog ook lezen? klink dan hier: 

https://christablogt.blogspot.com/2020/12/blog-12-elke-dag-een-beetje-n…

Ik wens iedereen een (zo) gezond, goed en gelukkig  (mogelijk) 2021! 

Levendige groet,

Christa

 

 

 

 

 

4 reacties

Mooi dat je al die mijlpalen viert.

Voor jou ook alle goeds in 2021 en vooral nog een voorspoedig verder herstel. 

Liefs,

Hanneke

Laatst bewerkt: 01/01/2021 - 12:33

Dat zijn heel zeker geluksmomenten die je moet koesteren en waar je steeds sterker en vol vertrouwen van wordt. Wens je ook het komend jaar heel veel geluksmomenten toe. Lieve groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 01/01/2021 - 14:52

Zo is het maar net Dasje. Hetzelfde wens ik jou ook toe: veel mooie momenten om te koesteren en dankbaar voor te zijn. Zowel wanneer het goed gaat, maar ook in mindere tijden!

groetjes van Christa

Laatst bewerkt: 06/01/2021 - 08:06