Bedankt...

Ik wil iedereen bedanken die mij bedoeld of onbedoeld heeft geholpen met het schrijven van dit specifieke deel van mijn blog.

In de eerste plaats gaat mijn oprechte dank uit naar Leo. Leo heeft naast het ondersteunen van mij tijdens mijn ziekteperiode mij ook gesteund en gemotiveerd in mijn strijd op het werk. Urenlange discussies en troostende woorden tijdens de vele huilbuien hebben mij de kracht gegeven om door te gaan. Hij heeft een hele brede rug gehad rondom de perikelen van mijn werk en heeft zichzelf daarbij weggecijferd.

Stefan wil ik bedanken voor zijn wijze adviezen, geestelijke steun en het technisch mogelijk maken van het plaatsen van mijn website.

Enkele leidinggevenden en (ex) collega's wil ik bedanken voor het feit dat zij mij hebben beschermd en voor mij opgekomen zijn bij mijn werkgever. Deze steun heeft mij heel erg geholpen in mijn gevecht en in het telkens weer terugkeren op het werk na een periode van ziekte.

Mijn werkgever, sommige leidinggevenden en sommige collega's wil ik op cynische wijze bedanken voor de schade zie zij berokkend hebben bij een eerlijk en positief persoon! Nooit zal ik meer dezelfde zijn. Zonder jullie input in de negatieve zin van het woord had ik dit hoofdstuk niet kunnen schrijven, niet hoeven schrijven en al helemaal niet mee hoeven maken. Deze ervaring heeft mij voor het leven veranderd. Nooit zal ik een werkgever of collega meer voor de volle 100% kunnen vertrouwen. Ik voel me gekrenkt tot in het diepst van mijn ziel.

Ditzelfde geldt voor de verschillende bedrijfsartsen (op 1 uitzondering na) die ik op cynische wijze wil bedanken voor hun partijdigheid bij het begeleiden van mij als langdurig zieke. Het is meerdere keren voorgekomen dat er afspraken gemaakt zijn waarop ze later weer terugkwamen.

Het is mij ook duidelijk geworden dat de werkgever zonder pardon het advies van de bedrijfsarts maar ook de wet en regelgeving overruled en zijn eigen regeltjes toepast. Je moet sterk in je schoenen staan en kennis van zaken hebben als je ziek wordt want anders loopt het niet goed voor je af. Zoals altijd draait alles weer om geld.

Bedankt voor het lezen.