Hoe het begon

Ik controleer al sinds mijn 13e regelmatig mijn borsten. Dus toen ik 2 weken geleden ineens een klein strengeltje voelde dacht ik van hey dat is me niet bekend. 
Ik heb het een paar dagen aangekeken maar het verdween niet dus ben ik vrijdag 3 december naar de ha gegaan. Hij controleerde mijn borsten en oksels en zei ik denk dat het een verstopte melkklier is , als het over 3 maanden er nog zit, of eerder groter word kom dan maar terug. Ik was daar tevreden mee.Tot ik de dag erna onderin mijn oksel naast mijn borst een grotere bobbel voelde. Daar hadden we beiden niet gevoeld. Ik kon dinsdag weer terecht en de ha verontschuldigde zich , maar had er nog steeds een goed gevoel bij. Wel stuurde hij me voor de zekerheid door voor een echo en bloedtest.Voor de echo kon ik gelijk de volgende dag terecht...en toen ik vertelde dat ik in eerste instantie de kleine verdikking had gevoeld werd ik meteen  ook onder de mammografie gedaan. Dit werd terplekke besproken en er werd na overleg uit beide bulten puncties ,( biopten) genomen.
En daarna werd ik naar boven gestuurd naar de oncologie afdeling 😱En toen was ik ineens een vrouw met een hoog vermoeden van borstkanker.Nu een week later weet ik dat ik een triple negatieve invasief carcinoom heb. Een agressieve vorm . Een tumor van 1 1/2 cm in mijn borst en een tumor van 1 1/2 cm in mijn lymfeklieren en nog 3 kleinere in andere lymfeklieren.

Volgende week zit helemaal volgepland.  Een Petscan, bloedtest voor erfelijkheidsonderzoek ( met spoed ? ) gesprek met de chirurg, gesprek met de bestralingsarts en ctscan , marker plaatsen, en als afsluiter een gesprek met de oncoloog.

Ik kijk uit naar het eind van volgende week. Niet alleen omdat het dan kerst is en ik met mijn geliefde familie ben. Maar vooral omdat ik dan weet waar ik aan toe ben. Dan zijn alle uitslagen binnen en weet ik mijn behandelplan.   Geduld is een schone zaak.. x

6 reacties

Knippen, scheren en klaar. Maar dan voor dames. Is er een dergelijke uitdrukkelijk voor dames? Mooi dat je zo snel duidelijkheid hebt.

Laatst bewerkt: 17/12/2021 - 21:27

Heel veel sterkte en fijn dat alles zowat tegelijk plaats vind hoe eerder alle uitslagen des te eerder kunnen ze met een behandelplan komen .

Knuffel hes 🍀🌻

Laatst bewerkt: 19/12/2021 - 23:05