AC kuur

AC kuur.

Ondertussen heb ik mijn 3e en dus een na laatste chemo achter de rug. En ik moet zeggen deze is echt heftig. Misschien omdat ik al afgebroken ben door de paclitaxel en Carboplatin kuren hiervoor, maar pfff het valt me tegen.

Ik ben echt misselijk, in ieder geval het gevoel( opgeblazen, zere maag, misselijk gevoel maar gelukkig niet spugen) en last van mijn darmen.Maar ik ben vooral slap en moe. En zeker de 4e en 5e dag na de kuur ( en na de dexamethason) dan ben ik blij dat ik het red om van boven naar beneden te komen. Dat zijn ook de enige 2 dagen dat ik de hond niet uitlaat. Verder wil en moet ik van mezelf de hond 2 x per dag uitlaten. En dat gaat soms echt bijna niet , maar ik sleep me vooruit. Bewegen is goed, het behoud je spieren. De frisse lucht en andere omgeving doet je goed. De vogels horen fluiten, de wereld buiten zien veranderen in weer een prachtige groene pracht, ik hou ervan.!❤️

Op het moment dat ik denk ik ben weer een beetje fit , mag ik de volgende dag weer voor de kuur( deze is 2 wekelijks)

Ook krijg ik een dag na de kuur een injectie om weer bloed aan te maken , omdat deze kuur je beenmerg aantast. Nou heeft deze injectie ook weer bijwerkingen wat bij mij zich vooral uit in zenuwpijn in mijn onderrug en ruggengraat. Maar gelukkig is het te handelen.

Weet je , het is gewoon k*t en zwaar, maar het kan altijd erger. Ik lees zoveel heftige verhalen. Dan ben ik blij dat ik er zo doorheen rol.

Ik ben echt blij om straks van die troep af te zijn. Het gevoel dat ik al 5 maanden rondloop alsof ik onder invloed ben. Tussen 2 werelden leef , zweef, duizelig,zwarte vlekken. Niet alleen door de chemo maar ook door te hoge suikers, te lage HB, en een lage bloeddruk. Ik wil me weer krachtig voelen en mezelf !! 

Nog 1 keer , 18 Mei de laatste kuur. Ik kan niet wachten en de vlag gaat uit !

Daarna gaat de rest nog komen, operatie en bestralingen maar ik ga ervanuit dat mijn lichaam daar minder heftig op reageert , en ik hoop in die tijd mijn insuline weer te kunnen afbouwen en hopenlijk er vanaf te komen. 

Nog een lange weg te gaan, maar vol goede moed. 💪💋

2 reacties

That’s the spirit, blijf positief ook al is 2x chemo in de week best heftig

ik wens je heelveel sterkte. En kan niet wachten op 18 mei dat je de laatste hebt en de vlag uit hangt

sterkte en positiviteit , groetjes Bernie☘️

 

Laatst bewerkt: 05/05/2022 - 10:55

Bedankt voor je reactie.

Ik krijg deze kuur niet 2x in de week maar om de 2 weken. Ik denk dat ik dat niet duidelijk heb neergezet. Voorheen werd deze kuur on de 3 weken gegeven, maar ze hebben betere resultaten met om de 2 weken. 

We gaan het zien. 

Liefs van Alina 💐

Laatst bewerkt: 06/05/2022 - 22:37