1e kuur pac en carbo

Daar ben ik weer... Ik had even een K pauze. 

Ik heb genoten van de kerstdagen met al mijn dierbaren om me heen. Het was even emotioneel maar mede door de afleiding van onze 2 jarige kleindochter Celeste 😍 toch ook luchtig en gezellig. Oud en nieuw hebben we vooral heel bewust meegemaakt. Een emotionele dag. Wat is het ook raar, het ene jaar ben je gezond en je weet dat je het nieuwe jaar ziek moet worden om weer beter te worden, van iets waar je eigenlijk geen weet en geen last van had nog geen maand geleden 🤔.

4-1-2022. De eerste chemo pac en Carbo zit erin. Ik moet zeggen dat het meeviel. Een beetje suf van de medicatie (daar reageer ik al snel op) maar verder gelukkig geen bijwerkingen. Manlief mocht er gelukkig de hele behandeling bij zijn, en ik had mijn tablet mee om te lezen en oortjes om naar mijn Playlist van Spotify te luisteren ( vooral Ed Sheeran). Ook had ik om 12 uur een videoconsult met de erfelijkheidsonderzoek specialist. De uitslagen van het bloed waren nog niet binnen. Ik heb het kort gehouden want zolang ik met haar aan het bellen was werd de kuur nog niet gestart. Maandag videobellen we opnieuw. Oh en ik moest zo vaak naar de wc. Dus stekker uit het infuus, rollator( zo noem ik het infuuspaal) mee en naar het toilet. Ik kies steeds voor het invalide toilet omdat die lekker ruim is. Alleen hangt het toiletpapier zover weg. Dus daar heb ik een oplossing voor gevonden. Ik pak het reserverolletje en hang die aan mijn infuuspaal 👍. Dan nog het ritueel van 2 x doortrekken met wc bril dicht. Nou eerst na netjes afvegen de deksel dicht dan 1e x doortrekken, dan mijn handen wassen, toiletrol terug hangen en voor de 2e x doortrekken. Een nieuw ritueel!

Ik ben de dag goed doorgekomen, op wat sloom zijn na nergens geen last van. Oh ja wel mijn suiker sky-high door de dexa nog wat.. Iets van 26. 1 poehoe. Dit is ook dag 2 zo gebleven dus als dat zo blijft de eerste 3 dagen dat ik dexa... Slik dan krijg ik een insuline bijspuit schema. Pfff al jaren aan het vechten om niet aan de insuline te hoeven maar soms heb je er geen grip op. Dus dan kan je het alleen maar loslaten en laten gebeuren. En gelukkig gaat het waarschijnlijk alleen maar om de eerste 3 dagen van de kuur.

Waar ik wel last van heb is benauwd zijn in mijn bovenste luchtwegen. De huisarts heeft vanmorgen geluisterd en mijn longen klinken schoon. Ze gaan het bespreken in het behandelteam want het zou ook nog van de PICCline kunnen komen. Wat ze ermee gaan doen hoor ik morgen!

Ik ben nog lekker actief, elke ochtend een rondje met de hond en heb nu wel de beloofde roze wangetjes. Tot vandaag was ik best wel pips.Straks komt Arjenne om een rondje met me te wandelen. Dat wil ik er wel inhouden. Dus ik zal nog een oproep plaatsen in mijn whatsapp groep en op fb of er vrijwilligers zijn om me af en toe te vergezellen. Dat is dan ook meteen een mooie gelegenheid om even te kletsen.

Liefs van Alina 

5 reacties

Kijk aan zeg. Dat lees ik weleens slechter. Vooral zo doorgaan, behalve de suiker dan.

Laatst bewerkt: 06/01/2022 - 12:55

Lieve Shyane 

Zo je hebt je kranig gehouden ,dat de kuur maar flink doet wat ie moet doen en aanslaat ,wat een uitvinding die wc rol aan je infuuspaal hangen je moet er maar opkomen ,veel sterkte meissie 

Warme groet hes🌻🍀

Laatst bewerkt: 06/01/2022 - 23:30