Stap 38: Balans opmaken

Het is nu bijna 3 maanden geleden dat ik mijn laatste bestraling had, 4 maanden geleden was de operatie en 5 maanden geleden de laatste chemo. Wat vliegt de tijd.
Ik heb gemerkt dat ik niet meer zo veel hier aanwezig ben, en zie dat de pink sisters die ongeveer gelijktijdig in het behandeltraject zaten hier ook minder schrijven. Gaat het goed met iedereen, hoe ervaren jullie de "day after"?
Na mijn laatste behandelingen in april voelde ik de energie dagelijks toenemen. Ik kon de wereld aan, genoot van elke stap en alles wat ik deed. Ik heb de oncologische fysio vaarwel gezwaaid en heb zelf het sporten (fitness en pilates) weer opgepakt. In mei ben ik weer langzaam gaan re-integreren op het werk. Eerst twee halve dagen, na een maand 3 halve dagen. Ik geniet er van om weer "zinnig" bezig te zijn en geniet ook van de momenten dat ik niets hoef te doen.
Voordat ik borstkanker had, was ik nooit ziek, zelden een verkoudheid, een weerstand waar je u tegen zegt. Nu merk ik dat ik een stuk bevattelijker ben voor alles. Een verkoudheidje resulteert in een paar weken lamlendig zijn en qua energie veel moeten inleveren. Van een insectenbeet heb ik meteen een mega ontsteking als ik niet oppas. Afgelopen week mijn bloed eens laten controleren, maar er is niets aan de hand, alles ruim binnen de marges.
Wat me echt tegen valt is dat het herstel niet zo snel gaat als ik dat wil. Iedereen roept (goedbedoeld) dat hoort er bij, geef het tijd, overhaast niets, maar dat is niet altijd makkelijk. Ik ben de laatste 2-3 weken vooral moe. Ik denk dat het een combi is van een verkoudheid, wat drukke periodes op het werk en een drukke sociale agenda. Dus maar even bewust gas terug, en nog even niet opschakelen naar 4 halve dagen werken. Soms ook wel bang dat ik niet meer op mijn oude niveau terug kom.
Zo evaluerend gaat het best wel de goede kant op, maar mag het allemaal wel sneller van mij. Is dit herkenbaar voor jullie, hoe ga je daar mee om?

4 reacties

Hoi Sandra,

Best wel herkenbaar, om heel eerlijk te zijn twijfelde ik wel eens aan mij zelf als ik las met welke voortvarendheid jij de dingen weer op (kon) pakken.

3,5 jaar na diagnose, (amputatie/bestralen/chemo/hormoon/deep reconstructie/2 hersteloperaties)  verder en 15 jaar ouder dan jij weet ik verstandelijk dat ik niet moet twijfelen alleen gevoelsmatig lukt dat dus niet.                                                                            Natuurlijk weet ik dat ik niet naar andere moet kijken en luisteren naar mijn  lichaam...…….pffffff

En hoe ga ik er mee om? Als een ezel, elke keer kom ik weer een muur tegen.

Waarom weet ik het voor een ander zo goed en kan ik het begrijpen alleen voor mijzelf  lukt dat niet.                                            Acceptatie???

Lieve Sandra:

Neervallen...

Opstaan....

Kroontje rechtzetten

Verdergaan 


Liefs,

Marieke


Laatst bewerkt: 28/06/2018 - 09:20
Hoi lieve San, zoals je al gereageerd had op mijn blog, "Achtbaan van emoties" we geven niet op en vooral blijven genieten! Ik vind zelf dat je best wel trots op jezelf mag zijn, je hebt al aardig wat opgepakt. Petje af hoor! Maar blijf luisteren naar je lichaam en geest. Je vermoeidheid heeft een reden en klopt, we willen graag dat ons herstel spoedig en snel verloopt.... Voor mij nog moeilijk om te accepteren, dat mijn lichaam is veranderd en dat ik "nooit" meer de oude wordt... Onze weerstand is minder geworden en we voelen ons extra ellendig, als wij een griepvirus krijgen. Maar wij Pinksisters laten de moed niet zakken! liefs Cecylia
Laatst bewerkt: 28/06/2018 - 11:58
Dank je wel lieve meiden. Heb mijn kroontje 👑 Weer stevig op mijn hoofd en we geven nooit op 🍀💪🏻
Laatst bewerkt: 29/06/2018 - 09:32
Hè lieve San. Hier een mede-expert in het mezelf overvragen. Hoe ‘goed’ het ook gaat, ik wil altijd meer. Soms zelfs meer dan ik kon voor ik ziek werd. Veelal herinneren anderen mij eraan dat het ‘pas’ 6 maanden terug is en dat Mn lichaam pas 6 maanden (na operatie) kan opbouwen... bah bah bah. Maar ik weet dat als ik wil blijven genieten,  van het me nuttig voelen op t werk, van de sociale uitjes, van spontane afspraken, sporten... ik moet toegeven dat ik soms een stapje terug moet doen om er weer een vooruit te komen. Stom hè? Maar ook dit, ja ook dit kunnen wij! Vooral omdat we allemaal t zelfde ervaren geeft t een beetje steun. Je bent niet lui, of gek, of langzaam. Je bent een pink-sister. <3. Liefs! 
Laatst bewerkt: 02/07/2018 - 14:31