Stap 33: Genieten met een zachte G

Sinds een paar dagen heb ik geen verplichtingen meer, tenminste niet op medisch gebied. Alle behandelingen zijn afgerond en ik ben vrij. Wat een heerlijk gevoel, kunnen gaan en staan waar en wanneer ik dat wil. Allereerst naar de kapper geweest voor een nieuwe coupe. Weg met dat futloze droge haar, hallo pittig kort koppie met prachtige koperkleur. Fijn om deze periode af te sluiten met een vernieuwde ik.
Afgelopen weekend als kadootje ook nog eens dat fantastische weer 🌞. Ik heb dan ook ijverig in de tuin aangerommeld, gras gemaaid, onkruid gewied, teras afgespoten, bloemetjes gezaaid. De laatste keer gras maaien was net na mijn 1e chemo, daarna had ik er de puf niet meer voor. Gras maaien is voor mij ontspanning, dus ik was zo blij dat ik weer mocht. Wat heb ik genoten dit weekend. Weer de energie hebben om dingen te doen, de hele dag (buiten) bezig zijn. Afgelopen tijd heb ik geleerd om te accepteren dat 100% (nog) niet altijd realistisch is. Dus nog niet al het onkruid is gewied, maar dat staat er morgen ook nog wel. Ik ben trots op mezelf dat ik dat kan loslaten.
Ondanks dat ik me afgelopen dagen heb weten in te houden merk ik nu dat de batterij wel ver leeg is. Vandaag dus maar even echt rustig aan voordat de accu helemaal leeg is. Ik heb nog een drukke en vooral leuke week in het vooruitschiet. Morgen weer verder genieten met een zachte G.

8 reacties

Heerlijk hoor San, dat je helemaal klaar bent met alle behandelingen ! Fijn dat je zo kan genieten van je tuin en soms kan het zelfs therapeutisch werken als je in je tuin bezig bent. Geniet San! maar vergeet niet dat je zuinig moet zijn met je energie, batterij is snel weer leeg. Warme Groetjes (met een zachte G)
Laatst bewerkt: 10/04/2018 - 07:42
Hoe gaat het met jou Cecylia? Hopelijk vallen de bestralingen mee en ben je ondertussen een expert in het inhouden van je adem. Vergeet vooral tussendoor ook niet te genieten. Liefs San
Laatst bewerkt: 10/04/2018 - 08:44
Heerlijk, genieten met een grote G! Lijkt me een geweldig gevoel dus vooral vasthouden. Genieten van de kleine dingen maakt het leven bijzonder. Voor mijzelf en anderen, nog even doorzetten maar dan komen wij daar ook wel.
Laatst bewerkt: 10/04/2018 - 10:06
Hoi lieve San, ik had vanmiddag radiotherapie en net hierover een blog geplaatst :-)
Laatst bewerkt: 10/04/2018 - 14:44
Wat heerlijk om die ‘vrijheid’ weer te voelen en toch te dealen met de beperkingen hierin. Genieten van alles en voor je het weet denk je ‘oh ja, een maand geleden kon ik dat niet’. Stap voor stap! Liefs!
Laatst bewerkt: 10/04/2018 - 19:07
@Ice jouw tijd om te genieten zonder alle toeters en belen komt ook. Probeer tot die tijd ook te genieten van de kleine momenten, dat heb je ook verdiend!

@sportgirl die vrijheid is heerlijk en idd stap voor stap komen we er wel!

Liefs 😘
Laatst bewerkt: 11/04/2018 - 08:30
Mijn naam is Make,ben 61 Wat herkenbaar je blog,ik heb net operatie gehad ,amputatie  dus dat wijkt iets af van jouw..verder vele dingen herkenbaar leek wel of ik het had geschreven.zelf hou ik thuis ook bij iedere dag wat en hoe ik me voel.
Voor mij nog onzeker of ik bestraling krijg hoor ik volgende week dinsdag  ,in eerste instantie bij begin van alles was het dat ik het ALL INN zou krijgen ,na de chemo kreeg ik te horen dat het afhing van operatie ,of snijranden schoon waren en mijn lymfe ook dus nog spannend !!fijn dat het bij jouw een borstbesparende operatie is geworden ,hoopte ik ook nog,,helaas! De symptomen die jij had heb/ had  ik ook  nu nog veel last van vermoeidheid en neuropathie ,,doof gevoel in voetzolen en vingertoppen  wat soms erg pijnlijk is en erg vermoeiend ,kan ook niet ver lopen en lang stilstaan.
Hoop van harte dat het nu  heel erg goed met je gaat en spoedig je werk weer kan oppikken.je was en bent N sterke vrouw ,maar dat zijn volgens mij alle vrouwen met borstkanker.t gaat je goed !!!👍
Laatst bewerkt: 12/04/2018 - 17:25
Hallo Maje, ja ik ben ook van mening dat alle vrouwen met borstkanker heel sterk zijn. Mij heeft het de afgelopen tijd erg geholpen om mijn verhaal hier te delen met jullie. Heel veel succes met de rest van je traject 🍀💪🏻
Laatst bewerkt: 15/04/2018 - 09:52