Stap 18: het einde is in zicht

vandaag de een na laatste kuur gehad. Volgende keer kan ik zeggen het was de laatste. Woensdag opnieuw een MRI zodat de chirug op 2 januari de uitslag mee kan nemen in het operatieplan. Ben eens benieuwd. Kan ik hem meteen vertellen dat er niet geopereerd kan worden begin februari omdat ik dan heel nodig op vakantie moet.

Heerlijk van die vooruitzichten, einde van het jaar, want 2018 wordt mijn jaar en gelukkig geldt dat voor velen onder ons. Einde van de chemo half januari, weer een beetje aan opbouwen kunnen werken. Einde aan het afwachten wanneer de operatie zal zijn. Een heerlijke vakantie in het vooruitzicht al moet ik me er echt op instellen dat het een andere vakantie zal worden als normaal. Minder wandelen, evenveel genieten en er gewoon even lekker helemaal uit zijn. Ik merk dat mijn man hier ook wel aan toe is. Voor hem is het ook niet altijd even makkelijk.

Als laatste stiekem toch ook weer voorzichtig plannen voor het werk maken, al is dat nog ver vooruit denken. Heb ondertussen mijn vervanger ontmoet, wordt er nog niet helemaal warm van. Daarom wellicht ook wel een beetje de druk voelen zo snel mogelijk weer aan de bak. Nou ja we zullen het zien.

Nu eerst lekker de feestdagen op me af laten komen. Kerst wordt lekker rustig. Ik wil bewust geen bezoek. De maandag en dinsdag na de kuur zijn over het algemeen de minst goede dagen, dan heb ik er geen behoefte aan om toch gezellig te doen voor anderen. Dus lekker met z'n tweetjes in de pyjama onder de kerstboom, netflix aan en eten en drinken wat en wanneer we willen. Heb er zin in.

Voor iedereen Merry everthing and happy always, want waarom zou je dit beperken tot de feestdagen